Absoluut de MAX

De komende dagen lees je op JumpLine, heet van de spreekwoordelijke naald, alle nieuwtjes van op de Adobe MAX in LA. Voor wie graag allemaal op een rijtje heeft, organiseert het VIGC samen met de Adobe User Group België op donderdag 29 oktober een heus  ‘After Adobe MAX event’ waarop ik de eer van JumpLine mag hoog houden met een luisterrijk verslag over dit veelbesproken event. Snel inschrijven, is de boodschap.

Voor wie het nog niet wist: de Adobe MAX is Adobe’s jaarlijkse hoogmis waarop het bedrijf ons een blik gunt in de koekjestrommel van de Creative Cloud en we van toppers als Mala Sherma, VP bij Adobe en één van de grondleggers van de Creative Cloud, te horen krijgen waar het allemaal naartoe gaat.

Om het voor mezelf nog wat uitdagender te maken, heb ik besloten om de verslaggeving van dit event te doen van op mijn gloednieuwe, maar ongebruikte Microsoft Surface Pro 3. Het ding ligt hier al een tijdje stof de verzamelen, maar ik heb mezelf voorgenomen om de Windows tablet een nieuwe kans te geven. Ik bedoel, hoe moeilijk kan het zijn? Wel, als ik heel eerlijk mag zijn… it’s a pain in the ass!

Vooreerst is de Surface Pro een twee-in-één-ding. Dus zowel tablet met aanraakscherm als computer met (optioneel) toetsenbord. Dat klinkt misschien geweldig, maar het is kafkaiaans verwarrend. Bovendien werken de meeste hand gestures, die ik zonder erbij na te denken gebruik op de iPad, niet of (erger nog) ze hebben een andere functie. Hilarisch, echt waar. Na twee uur op de Surface voel ik me als een bouwvakker op een naaikransje… Compleet verloren.

DSC_0305 copy
Mijn Surface Pro met daarop InDesign, Photoshop, Illustrator, Muse en Acrobat.

Maar, eerlijk is eerlijk, er zijn ook positieve punten aan dit machientje. Zo kan ik op de Surface Illustrator (mét aangepaste Touch Workspace) en Photoshop zonder problemen draaien en hoef ik het niet te stellen met één van die mobile apps waarmee Adobe ons voortdurend bestookt, maar die gegarandeerd niet kunnen wat ik net wil gaan doen.

Goed, hier gaan we dan. Zaterdag stap ik op het vliegtuig naar het zonnige Californië. Stay tuned.

JumpLine: het ‘After Adobe MAX even’ van het VIGC en de Adobe User Group België

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *