Brossen voor de bossen

Met meer dan 12.000 waren ze gisteren in Brussel. Voor een beter klimaat en tegen een politieke klasse die er niets van bakt. Zoonlief zat er ook ergens tussen. Apetrots ben ik.

Brossen voor de bossen

Ik vind dat goed gevonden. Initiatiefneemster Anuna De Wever heeft trouwens overschot van gelijk wanneer ze op het Journaal verkondigt dat er anders niet geluisterd wordt. Wie de wereld wil veranderen, moet buiten de lijntjes kleuren. En dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ zo massaal beslist om net dat te doen voor een verheven doel als een beter klimaat, is werkelijk verbluffend.

Rodenbach met grenadine

Als ik het mij goed herinner heb ik uitsluitend gebrost om op café Rodenbach met grenadine te drinken of stiekem wat te foefelen met een of ander vriendinnetje. Heel wat minder nobele drijfveren, vrees ik. Ik herinner me wel de Greenpeace T-shirts waarmee we zo graag uitpakten. Dat waren echte helden toen. Groene Krijgers die met schepen als de Rainbow Warrior de strijd aanbonden met olietankers en walvisjagers.

Politieke onbenullen

Vandaag is Greenpeace verwaterd tot een halfzachte organisatie die uitpakt met een rokende Maya de Bij om aan te kaarten dat die ‘Kabouter Plop-vleesjes’ echt wel niet gezond zijn. Hoe hard kan je de bal eigenlijk mis slaan. Dan hebben onze boze brossers het veel beter begrepen. Het is hoog tijd voor wezenlijke actie in plaats van vrijblijvend geleuter of vage doelstellingen. Ze hebben overschot van gelijk wanneer ze onze 4 (!) ministers van milieu met de neus op de feiten drukken. Stelletje politieke onbenullen… Een dikke duim dus voor alle brossers. F*ck de B-codes en ongewettigde afwezigheden. Zet de boel op stelten. Brul en tier. Laat die strafstudies maar komen. Mijn zegen hebben jullie.

Trouwens, om toch even de link te maken, het viel mij op dat er heel wat grafisch talent schuilt onder de brossers. De jeugdige klimaatmarsen zijn een heuse parade van met zorg beletterde kartonnen borden en met overtuiging ingekleurde slogans. Het milieu mag er dan niet al te best aan toe zijn, grafisch komt het helemaal goed 🙂

© Redfox Antwerpen
© RedFox Antwerpen
© RedFox Antwerpen

 

2 gedachten over “Brossen voor de bossen”

  1. Helemaal eens. En het is redelijk onnozel maar ik heb een bedrijfswagen (Olé) met onze 4 kinderen en hond een halve bus zelfs. En op donderdagen rijd ik nogal eens naar Brussel (milieu wise helemaal Olé). Geen flauw idee waar ik kan laten weten dat scholieren die op donderdag naar Brussel willen betogen gratis met mij meekunnen. Vertrek vanuit Brugge. Heb naast mezelf nog plaats voor 7 personen. Ik weet dat het totaal debiel klinkt om met een bedrijfswagen milieubetogers mee te nemen maar a la guerre comme a la guerre. Ken jij een forum waar vervoer voor die gasten geregeld wordt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *