BUMP 2017

Ben je toe aan een stevige dosis creatieve prikkels? Hier is een tip voor jou. Vrijdag 23 juni gaat in Kortrijk voor de tweede keer het creativity festival BUMP door.

Eclectische line-up

BUMP is een eendaags festival rond grafisch ontwerp, creatief programmeren, motion graphics en creatief gebruik van innovatieve technologieën en gaat door in de sfeervolle Kortrijkse Schouwburg. Net als vorig jaar heeft de organisatie ook nu weer een eclectische line-up bij mekaar gesprokkeld uit wel zeer uiteenlopende hoeken van het creatieve spectrum.

BUMP 2017 gaat door in de sfeervolle Schouwburg in Kortrijk.

Cyborgism

Zo kan je kennis maken met curieuze creatieve geesten als Anouk Wipprecht, een Nederlandse modeontwerpster met een zwak voor technologie. Anouk Wipprecht combineert het nieuwste uit de wereld van wetenschap en technologie om kleding te ontwerpen die de alledaagse glitter & glamour van de klassieke fashion ver overstijgt. Of wat dacht je van Moon Ribas, een Catalaanse choreografe en mede-oprichtster van de Cyborg Foundation. De Cyborg Foundation is een organisatie die mensen help om… cyborg te worden. De organisatie komt op voor hun rechten en promoot ‘cyborgism’ als een artistieke en sociale beweging. Het is eens iets anders 🙂

Visueel spektakel met Ash Thorp

BUMP heeft ook enkele namen op de affiche staan die wellicht wat bekender in de oren klinken. De naam Ash Thorp zal bij menig wel een belletje doen rinkelen. Deze Hollywood Director kan je kennen van zijn indrukwekkende UI graphics in films zoals Ender’s Game en Total Recall en video games zoals Call of Duty. Thorp werkte ook mee aan de design direction van films zoals Spectre (James Bond), Dawn of the Planet of the Apes, Person of Interest, Prometheus, X-men First Class, the Amazing Spiderman 2… Dit wordt ongetwijfeld een visueel spektakel om je vingers van af te likken.

Rondborstige vrouwen

Met Mc Bess (Matthieu Bessudo) heeft BUMP ook voor de illustrators onder ons wat lekkers op het menu staan. Mc Bess is een Franse illustrator die woont en werkt in Londen. Zijn kenmerkende, surrealistische zwartwit illustraties zijn doorspekt met figuren uit nostalgische cartoons, muziekinstrumenten (Mc Bess is ook muzikant) en rondborstige vrouwen… Een ware lust voor het oog. Bovendien is Mc Bess een echte performer. Ik zag hem ooit eerder aan het werk tijdens OFFF in Barcelona en geloof me… zijn sessie wil je echt niet missen. Een topper.

Met Josh Payton zijn we dan weer aan het serieuzere werk toe. Josh Payton verdiende zijn sporen als User Experience Design Lead voor Amazon.com en als Senior Designer voor Microsoft, Washington Post/Newsweek Interactive en Yahoo News. Vandaag is Josh Payton VP, User Experience bij Huge waar hij verantwoordelijk is voor de creatie en rapid prototyping van concepten, ecosystemen en interfaces voor de Europese klanten van Huge.

Blijf na afloop nog even hangen voor de geweldige afterparty op het dakterras van De Kreun.

Afterparty

Ga na afloop niet meteen lopen. BUMP organiseert een geweldige afterparty op het dakterras van het concertgebouw De Kreun met gratis drank en een performance van Algobabez, Alex McLean en Antonio Roberts die live muziek en visuals genereren. Een geweldige afsluiter van wat een zeer inspirerend dagje uit belooft te worden. Graag tot op BUMP.

JumpLine: BUMP 2017 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *