Een puck voor je Mac

Over de interactie tussen mens en computer zijn bibliotheken vol geschreven en toch verloopt deze communicatie veelal nog via toetsenbord en muis zoals in de begindagen van de PC. Flow, het geesteskind van enkele Duitse whiz kids en succesvol crowdfunding project,  wil daar verandering in brengen.

Deze tool, in de vorm van een puck, is draadloos, volledig programmeerbaar en laat de gebruiker toe om via handgebaren, aanrakingen en haptische technologie (de combinatie van aanrakingen met kracht en beweging)  taken uit te voeren. Een voorbeeldje, misschien? Je kan Flow gebruiken om met een draaibeweging de brush size in PhotoShop aan te passen. Met een zelfde draaibeweging kan je in Illustrator doorheen je undo’s en redo’s scrollen. Of, wat dacht je hiervaan:  in Spotify kan je het volume aanpassen door je hand naar boven of beneden te bewegen.  Cool, toch. Bovendien kan je Flow gebruiken samen met je muis.

De vorm doet mij wel wat denken aan de  alom verguisde ronde muis die Apple lanceerde samen met de eerste Bondi Blue iMacs. Dat was niet meteen een succesnummer en we kunnen alleen maar hopen dat dit trauma enigszins is weggeëbd en de ronde vorm opnieuw zijn intrede zal doen op ons bureau.

Muis vs. Flow
Muis vs. Flow

Benieuwd? Neem eens een kijkje op hun crowdfunding pagina op Indiegogo. Op dit moment staat de teller op ruim 220.000 USD. De campagne loopt nog tot 10 januari. Het is dus nog niet te laat om je steentje bij te dragen.

JumpLine: www.indiegogo.com/project/preview/ec7eaad9

 

Controleer volume met handbewegingen
Controleer volume met handbewegingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *