Leesvoer voor letterfretters

Voor wie graag wat meer wil weten over klassieke lettertypes als Futura, Gill Sans of Times New Roman is er de iOS App Typendium van het Britse designers duo Wiliam Robinson en Robyn Nevison.

Typendium biedt uitgebreide (achtergrond)informatie over klassieke lettertypes, biografische geschiedenis over de ontwerpers en voorbeelden van enkele vroege toepassingen.  De app zelf is gratis maar de inhoud is beperkt tot de lettertypes Baskerville en Futura. Via een in-app purchase van € 0,89 koop je de historiek achter Gill Sans, Palatino en Times New Roman. De aankoop is éénmalig en geeft je ineens toegang tot alle toekomstige content.

Een summiere letterproef van de Futura.
Een summiere letterproef van de Futura.

Typendium is een eenvoudige, recht-toe-recht-aan app in één oriëntatie (verticaal). De historiek zelf is één lap tekst die gelukkig af en toe onderbroken wordt door een afbeelding of quote.  Een titeltje hier en daar had zeker niet misstaan. Helemaal onderaan de artikels vinden we ook een letterproef, die naar mijn gevoel best wel wat uitgebreider mocht zijn.  Interessant is dat de auteurs de referentiewerken en websites hebben opgelijst waar ze de mosterd zijn gaan halen. Kortom: de moeite om eens te bekijken, al is er zeker ruimte voor verbetering.

Voor wie meer wil: de referentielijst is een goed startpunt.
Voor wie meer wil: de referentielijst is een goed startpunt.

 

PS: Voor wie het wil weten: de app zelf is gezet in de Avenir.

JumpLine: typendium.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *