Dit zal ongetwijfeld velen verheugen: Photoshop beschikt voortaan over Artboards. De verschillende Artboards in je document tonen zich als afzonderlijke lagen in je Layers Panel en beschikken ook over specifieke Guide Lines. Deze Guides zijn gekoppeld aan een Artboard en dus verschillend van de Document Guides. Om het een en ander overzichtelijk te houden in het Layers Panel heeft Adobe een filterfunctie voorzien waarmee je enkel die lagen kan tonen van het actieve Artboard.
Verder zijn de Touch Workspaces voortaan terug te vinden in PhotoShop, Lightroom, Indesign, Premiere, After Effects en Audition. In Illustrator werd de Touch Workspace uitgebreid met de nieuwe Shaper Tool (tekentool waarmee je met hand gestures Pathfinder-achtige operaties kan uitvoeren) en Live Shapes (de basisvormen van je ontwerp blijven editeerbaar). Verder kan je in Illustrator voortaan zoomen tot… 64.000 %. Overkill? Nee toch.
In InDesign springt de nieuwe online publishing feature in het oog waarmee je een print design in een muisklik on line kan publiceren. Bovendien kan je de Interactivity Tools in InDesign gebruiken om je digitaal document de animeren of te voorzien van bijvoorbeeld video content. Het heeft wel wat weg van een on line versie van een fixed layout EPUB.
Groot nieuws ook voor de Muse-gebruikers. Voortaan kan je echte responsive webdesigns maken in Muse dankzij de integratie van Adobe Reflow technologie. Voordien bestond al de mogelijkheid om meerdere versies van je site te ontwerpen voor verschillende shermformaten, maar deze feature gaat veel verder en laat je toe op een bijzonder intuïtieve manier de reflow van je design aan te passen naar de gewenste schermformaten.