OFFF 2016: into VR with Unit 9

VR is terug van weg geweest en creative production studio Unit 9 gebruikte zijn tijd op de OFFF stage om ons een insight te geven van wat vandaag mogelijk is.  Zo stond de studio in voor de realisatie een VR game voor de Nissan Juke en een 360° camera film voor Lexus Elevate waarin je samen met wielrenner Christian van de Velde een stukje down hill kan fietsen. Verder maakten we kennis met een 4D VR installatie waarin ook minder voor de hand liggende zintuiglijke waarnemingen als reuk en gevoel werden geïntegreerd en waarvoor een eigen, specifieke VR headset werd ontworpen. De VR experience is er eentje van een reis doorheen een bevreemdende virtuele wereld. In real life speelt alles zich echter af een afgesloten container waarin je opgehangen aan wat katrollen doorheen het ijle spartelt.

image image image

Vermeldenswaard is zeker ook het Water Poverty project voor Water.org en in samenwerking met Stella Artois.  Het project gaat over waterschaarste en toont je als gebruiker de immense impact die de beschikbaarheid van stromend, drinkbaar water heeft op de leefsituatie van mensen in Honduras. In deze VR documentaire gebruiken de mannen van Unit 9 een split-screen effect om een voor-na-sitatie te visualiseren. Draai je hoofd naar rechts en je ziet de leefsituatie zonder stromend water. Draai je je hoofd de andere kant op dan zie je hoe het allemaal anders kan dankzij de installatie van een kraantje. Echt een mooie toepassing.

Tot slot showde Unit 9 nog hun eigen VR game ‘Storm’ voor Oculus en Vive. Je vindt de game terug op het on line platform Steam.

image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *