Sans

Bullshit Sans

Maak kennis met de Sans Bullshit Sans, een foute font creatie van de slimme jongens van Pixel Ambacht. Sans Bullshit Sans is geen voorzichtig vormgegeven of stijlvol uitgebalaceerd lettertype, maar een adaptatie van het open source font Droid Sans. Wat is er dan zo bijzonder aan? Wel, wanneer je (Engelse) tekst zet in de Sans Bullshit Sans worden holle marketing termen zoals ‘content strategy’, ‘cutting-edge’ of ‘innovate’ vervangen door een censuurstrip met de term ‘bullshit’ in Comic Sans. Dat niemand daar eerder aan gedacht heeft.

Om dit voor mekaar te krijgen maakt Pixel Ambacht slim gebruik van ligaturen en de standaard technologie van het OpenType fontformaat. Leuk is dat de mensen van Pixel Ambacht ook stap voor stap uitleggen hoe ze te werk zijn gegaan. Laat niets je tegenhouden om na het lezen van deze tutorial zelf een eigen variatie in mekaar te steken 🙂 Let er wel op dat je browser ligaturen ondersteunt.

overzicht ondersteuning lignaturen

 

 

Voor de designers onder ons: ook de term ‘make the logo bigger’ is in de lijst met de ‘door-bullshit-te-vervangen-termen’ opgenomen. No bullshit.

JumpLine: step-by-step tutorial

JumpLine: official Sans Bullshit Sans product page

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *