Typografie for dummies

Zijn die mooie, typografisch vormgegeven quotes jou ook al opgevallen? Je ziet ze tegenwoordig zowat overal opduiken. De software studio Apperto heeft een app uit voor iPhone en iPad waarmee in een wip dergelijke typografische hoogstandjes realiseert. Even checken…

Kort gezegd: Typorama is tool die automatisch typografisch design genereert. De gratis app laat je toe om je goedgevonden quote snel en makkelijk te verpakken in een typografisch kleedje en je kunstwerk vervolgens te delen via social media als Instagram of Facebook.

typorama2

De app werkt echt kinderlijk eenvoudig. Je selecteert een visual uit de bibliotheek van de app of uit je eigen camera roll. Vervolgens selecteer je het formaat waarop je je creatie wil maken. Handig is dat er voorinstellingen zijn voor oa. Instagram, Facebook of Twitter. Minder handig is dat je zelf geen eigen formaat kan ingeven.

typorama4

Eenmaal het formaat gekozen, rest je enkel nog je tekst in te geven en er een typografische stijl op toe te passen. Deze effecten zijn verzameld in text styles. Om een effect toe te passen tab je gewoon op het icoon van een text style. Niet tevreden? Tab gewoon nog eens en je krijgt meteen een alternatief voorstel binnen dezelfde stijl. Je hebt de keuze uit een 28 gratis text styles. Mocht je daar je gading niet in vinden, dan kan je voor € 0,99 een extra text style aankopen.

De verfijnde typograaf mist ongetwijfeld om de mogelijkheid om de afzonderlijke tekstelementen handmatig te bewerken. Laat staan de kerning van letterparen aan te passen… 🙂 Maar je beschikt wel over een stevige set aan basistools om naar hartelust te experimenteren met kleurtjes, schaduwen, gradients, image filters, overlays (echt cool) enz. Geloof me, je kan hier met gemak oeverloos veel tijd mee verdoen.

6
Om een effect toe te passen tab je gewoon op het icoon van een style set. Niet tevreden? Tab gewoon nog eens.

 

Typorama mag je zeker geen professionele app noemen. Daarvoor ontbreken de verfijnde tools en heb je onvoldoende controle over het eindresultaat. Maar het is fun en een bijzonder handige manier om een fijne quote ook leuk aan te kleden.

8
Typorama laat je toe om je goedgevonden quote snel en makkelijk te verpakken in een typografisch kleedje en je kunstwerk vervolgens te delen via social media als Instagram of Facebook.

JumpLine: www.apperto.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *