100 days 100 commissions

Centje bijverdienen? Serif helpt een handje

Serif, het softwarehuis achter de Affinity apps, houdt woord. Het bedrijf verdeelt zijn jaarlijks commissioning budget over 100 opdrachten en iedereen mag mee doen. Hoe? Dat lees je hier…

Serif heeft een hart voor de creatieve gemeenschap, zoveel is duidelijk. Niet alleen zijn de Affinity apps tijdelijk met 50% in prijs verlaagd, het bedrijf wil ook actief de creatieve freelancer een handje helpen.

100 days. 100 commissions

Serif is op zoek naar ‘real-world projects’, gemaakt in één van de Affinity apps (of course). Het kan gaan om vrij werk of bijvoorbeeld om een project dat niet doorgaat omwille van alle COVID19-ellende. Je hoeft dus niet per se met iets nieuws te komen, al mag dat natuurlijk wel.

Serif vraagt ook geen volledig afgeborsteld kunstwerkje. Een initiële schets, voorlopige draft of ongepolijst idee is voldoende in eerste instantie. Weet wel dat het aantal inzendingen beperkt is tot één per persoon en de concurrentie zal ongetwijfeld heftig zijn. Ik zou er dus toch maar mijn werk van maken.

Welke projecten komen in aanmerking?

Enkele voorbeeldjes van projecten die je kan indienen:

  • Flyers, brochures, magazines… gemaakt in Affinity Publisher
  • Illustraties gemaakt in Affinity Designer
  • Grafische en UI design projecten gemaakt in Affinity Designer (website of app layouts, icons, logo’s of verpakkingen)
  • Projecten gemaakt in Affinity Photo (portretten, composities, focus stacking projects, astrofotografie, panorama landscapes, HDR, fashion en product fotografie)

Terms & conditions

Serif wil de weerhouden projecten inzetten op hun website, social media kanalen en persinformatie. Ook third parties kunnen het materiaal gebruiken om de Affinity apps te promoten. Verder kan je materiaal opduiken in allerhande tutorials en als ‘in-app sample’ op het welcome screen dat je te zien krijgt wanneer je een Affinity app opstart. De volledige terms & conditions vind je hier.

Voor niks gaat de zon op

Allemaal goed en wel, maar wat schuift het? Is je voorstel weerhouden en kan je je vinden in de licensing terms, dan zal Serif met veel plezier $ 1.500 overschrijven op je bankrekening. Geïnteresseerd? Deelnemen kan tot maandag 20 april. Enkele concrete richtlijnen:

  • Stuur een JPG van je werk naar 100commissions@serif.com. Vermeld 100 commissions + de gebruikte Affinity app in de subject line.
  • Vul het deelnameformulier in het stuur het mee met je mail.
  • Zorg ervoor dat je een bronbestand in het Affinity-bestandsformaat bij de hand hebt. Je hoeft dit niet meteen mee te sturen, maar het Artist Relations team van Serif zal er zeker naar vragen wanneer er interesse is in je project.
  • Serif belooft je binnen de 14 dagen te laten weten of je project al dan niet weerhouden is.

That’s it. Veel succes.

 


PaperSwatch20-21


 

Een gedachte over “Centje bijverdienen? Serif helpt een handje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *