Out-of-Office Calendar

Kan jij ook niet wachten tot Donald Trump ophoepelt en opnieuw plaats maakt voor een President die wél beschikt over de vereiste minimale hoeveelheid hersencellen? Met de Out-of-Office Calendar hebben de ontwerpers van Good Fucking Design Advice de perfecte tool bedacht om het wachten op de volgende presidentiële inauguratie wat draaglijker te maken.

Out-of-Office Calendar

Hier zijn onze politici volop in een strijd verwikkeld om in de meest krachtige bewoordingen en mét klem het asielbeleid van de nieuw verkozen President van de Verenigde Staten, te verbliksemen. Trump kennende, zal het hem een worst wezen wat ene of gene, linkse of rechtse, Vlaamse of Waalse politicus vindt van zijn beleid. Als ontwerpers weten we natuurlijk beter. In plaats van oeverloos te zwammen, reageren we met gevat design en een gezonde dosis humor (PS: in geval van Trump kunt u die dosis humor best stevig aanlengen met wat Oostenrijkse Stroh rum of gelijkaardig straf spul).

De ontwerpers Brian Buirge en Jason Bacher van Good Fucking Design Advice hadden zelf wellicht genoeg ‘spul’ op toen ze op het idee kwamen van hun Out-of-Office Calendar, een 1461-dagen tellende scheurkalender die aftelt tot de volgende presidentiële inauguratie op 20 januari 2021.

 

 

1461 vellen

De kalender bevat dus 1461 vellen en zal in een eenvoudig zwart uitgevoerd zijn. De zwarte vellen zijn er op belangrijke data in verband met de verkiezingen (deadlines voor registratie, belangrijke momenten in verband met de ‘midterm’ en ‘primary election’) én op Amerikaanse feestdagen. De meerderheid van de vellen is echter wit. Deze pagina’s bevatten humoristische anekdotes, al dan niet interessante randinformatie en ruimte voor nota’s.

De Out-of-Office Calendar zal beschikbaar zijn voor zo’n $ 50 en dit vanaf maart 2017. Dat is als de mannen van Good Fucking Design Advice hun financiering rond krijgen. Momenteel is de kalender het voorwerp van een crowd sourcing project op Kickstarter. Volgens de jongste update (eind januari) zitten ze op 45% van de vooropgestelde $ 25.000. Niet slecht, maar met de finale deadline op 9 februari is het lang niet zeker of de Out-of-Office Calendar het stadium van productie zal halen.

Printed in the United States

Eenmaal het budget binnen, wordt de OOO Calender gedrukt in de VS. Een beetje jammer eigenlijk. Als je echt de draak wil steken met Trump, laat je je kalender toch drukken in een of ander Moslim-land van op de zwarte lijst. Of desnoods in Slovenië. Ons Melania weet daar ongetwijfeld wel een goed adresje.

 

PS1. De publicatie van deze blog post is ongetwijfeld opgemerkt door de CIA, de FBI, de NSA en de C&A. Het label ‘staatsgevaarlijk’ is vermoedelijk van toepassing. Het lezen van deze blog is niet zonder gevolgen. Als u bij een volgende trip naar de VS uit de lijn wordt gehaald, ontken dan alle betrokkenheid. U bent gewaarschuwd.

PS2. Dit artikel bevat geen ‘alternatieve feiten’, hooguit een niet kwaad bedoelde, licht ironische, ondertoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *