Adobe MAX: Creative Cloud is OS for creativity

Tijdens een exclusieve fireside chat sessie met Mala Sharma, Vice President Creative Cloud Business Strategy en één van de grondleggers van de Creative Cloud, krijgen we een glimp van de diepere drijfveren van Adobe met de Creative Cloud.

Mala Sharma onderstreept dat Adobe het tot zijn missie heeft gemaakt om technologie te vereenvoudigen of, beter nog, onzichtbaar te maken, zodat iedereen die creatief wil zijn dat op een zo zorgeloze manier kan zijn. “Our tools should not be as hard as they used to be”, argumenteert Sharma.  Letterlijk iedereen met creatieve kriebels moet bij Adobe terecht kunnen om uiting te geven aan die creativiteit, al haasten de PR-mensen zich wel om erbij te zeggen dat dit geenszins betekent dat Adobe de professionele gebruiker zou verwaarlozen.

Deze nieuwe, bredere strategie uit zich o.a. in de lancering van de Creative Profile. De Creative Profile verbindt gebruikers met hun werk, de elementen die ze gebruiken en de communities die belangrijk zijn voor hun. Bestanden, foto’s, brushes, vormen, lettertypes, grafische elementen… zijn via je Creative Profile steeds beschikbaar in gelijk welke app, op om het even welk device.

Over wat er verder nog in de pipeline zit voor de Creative Cloud blijft Mala Sharma vaag. Toch wil ze een tipje van de sluier lichten. Zo kunnen betalende leden van de Creative Cloud wellicht meer verwachten van de recent geïntroduceerde Market Place in de vorm van extra services en apps. Ook services die je toelaten om bestanden te bewerken in je browser zonder de eigenlijke desktop apps geïnstalleerd te hebben, is iets waar we volgens Mala Sharma wel meer van mogen verwachten. Op de Sneak Peaks kregen we trouwens al een idee van wat dat zoal kan zijn. Onder de noemer ‘PDS Web Editing’ kregen we een voorproefje van de mogelijkheden om PSD- en AI-bestanden te editeren in de web browser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *