Microsoft op de versiertoer

Het grote nieuws op de eerste dag van de Adobe MAX is de aankondiging dat Adobe en Microsoft intens(er) gaan samenwerken om de creatieve CC desktop apps te optimaliseren voor two-in-one devices zoals de Microsoft Surface Pro.

Om dit nieuw verbond extra in de verf te zetten, verscheen niemand minder dan Microsoft CEO Satya Nadella samen met Adobe CEO Shantanu Narayen op het podium. Satya Nadella had ook een cadeautje bij, nl. een gratis Microsoft Surface Pro voor elke, betalende deelnemer. Het enorme Nokia Theatre ging compleet uit de bol en beide CEO’s werden prompt getrakteerd op een staande ovatie.

De Microsoft Surface Pro is een tablet en laptop in één met Windows 8.1 als OS. Michael Ninness, Sr. Director bij Adobe, gaf een zeer overtuigende demo van Illustrator op de Surface. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de Touch Gestures heeft Illustrator een nieuwe Touch Workspace aangemeten gekregen met een aangepaste interface en eigen versies van tools zoals de Align Tool en Joint Tool. De nieuwe interface en tools geven je als ontwerper de mogelijkheid om met je vingers logo’s te bewerken op het scherm. De snelheid en soepelheid hiervan is zeer overtuigend in die mate zelfs dat je je de vraag kan stellen waarom je in godsnaam nog een muis nodig hebt.

Tijdens de tweede dag van de MAX conferentie heeft JumpLine een interview met Michael Ninness. Je leest er alles over in onze blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *