Affinity Workbook

Op de website van Affinity is sinds kort het Affinity Workbook beschikbaar. Deze officiële ‘handleiding’ voor Affinity Designer ziet er sprankelend uit, bulkt van interessante content en is een oogstrelende verrijking voor elk creatief bureau.

Affinity workbook

We zijn op JumpLine fan van Affinity. Zowel Affinity Photo als Affinity Designer zijn juweeltjes van ontwerp tools en een aanrader voor iedereen die zijn creatieve driften eens op een ander wil botvieren. Nu komt Serif, het softwarehuis achter de Affinity product range, met een Workbook waarvoor de noemer ‘handleiding’ schromelijk te kort schiet.

Een en al creativiteit

Net als hun software, ademt het Affinity Workbook een en al creativiteit. In 448 kleurrijke pagina’s gidst het Workbook je doorheen Affinity Designer’s interface, tools en panels. Basisvaardigheden, tips & tricks, geavanceerde technieken… het hele spectrum komt aan bod en dit aan de hand van negen, inspirerende voorbeeldprojecten.

imac2x-171020161028-desk
Het Affinity Workbook: 448 pagina’s grafische verwennerij.

Leren van de besten

Deze negen voorbeeldprojecten van toonaangevende ontwerpers vormen de leidraad doorheen het boek. Je leert niet alleen hoe deze ontwerpers hun werk creëren. Je leert ook hoe zij concepten genereren, over belichting en compositie denken, omgaan met klanten… Het hele creatieve traject komt aan bod. Aan het begin van elk project vind je een link vanwaar je alle nodige bronelementen kan downloaden zodat je zelf, stap voor stap, het creatieve proces kan overdoen. Achteraan in het boek vind je dan weer handige keyboard shortcut cheat sheets zodat je meteen alle relevante shortcuts bij de hand hebt.

schermafbeelding-2016-10-20-om-19-59-39

schermafbeelding-2016-10-20-om-19-58-36

schermafbeelding-2016-10-20-om-19-58-24

schermafbeelding-2016-10-20-om-20-00-09
Enkele spreads uit het voorbeeldproject ‘Lace Frame’ (Brand Collateral en logo design door Neil Ladkin).

Ook voor niet-gebruikers

De aparte benadering maakt dat dit Workbook veel meer is dan een droge software manual en ook voor niet-gebruikers van Affinity Designer een bijzonder interessant leermiddel kan zijn. Het Affinity Designer Workbook is prachtig uitgegeven met een harde kaft en verkrijgbaar op de website van Affinity aan een tijdelijk gereduceerde prijs van € 34,99 (excl. shipping). Alvast een ietwat premature, maar desalniettemin zeer originele cadeautip voor onder de kerstboom. Succes gegarandeerd.

Het Affinity Designer Workbook bevat voorbeeldprojecten van: Ben the IllustratorRomain TrystramPaolo LimoncelliKevin HousePokedstudioNeil Ladkin en Tom Koszyk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *