Arjowiggins’ Digital range

Arjowiggins presenteert een nieuw ‘reference book’ met papierkwaliteiten uitsluitend bestemd voor digitale druk. Een tactiel festijn met een riant aanbod kleur en textuur verpakt in een jasje met heel veel bling-bling. Yes, we like it.

Arjowiggins Digital range

De nieuwe ‘digital range’ is eigenlijk een bijgewerkte selectie uit het Arjowiggins Paperbook waarover je reeds eerder kon lezen op JumpLine. Arjowiggins heeft nu zijn aanbod verder verfijnd en aangevuld met nieuwe formaten, kleuren, texturen en afwerkingslagen om ontwerpers ook voor opdrachten in digitale druk een grotere creatieve vrijheid te bieden.

Mega-bling-bling

Het meest opvallende aan deze oogstrelende papierbijbel is ongetwijfeld de schitterend uitgevoerde goud- én zilverfolie op snee. Het boek is afgewerkt met een tête-bêche binding waarbij het ene deel de papierkwaliteiten voor liquid toner bevat en het andere deel de kwaliteiten voor dry toner. Het deel voor de liquid toner is voorzien van een goudfolie op snee. Het deel voor dry toner heeft zilver op snee. De veredeling is geen platte effectenjagerij, maar is functioneel toegepast en katapulteert dit werk meteen tot een absoluut hebbeding voor elke zichzelf respecterende papierliefhebber.

Digital range

Dat Arjowiggins hier nu mee op de proppen komt, hoeft geenszins te verbazen. “De digitale druktechnieken zijn enorm geëvolueerd”, schetst Guido Claes, paper consultant bij Antalis. “En nu zijn ook de papierkwaliteiten beschikbaar om origineel uit de hoek te komen. Bovendien zijn de vermelde kwaliteiten beschikbaar in kleine hoeveelheden.”

In het ‘digital range’-assortiment vind je digitale varianten terug van oa. Conqueror, Curious Collection, Keaykolour, Pop’Set, Rives, Creative Packaging en speciale kwaliteiten zoals Curious Matter en Metallics. Daarnaast vind je in dit volume ook de Mohawk Superfine i-Tone papieren terug die Arjowiggins produceert in de Schotse papierfabriek Stoneywood Mill in samenwerking met de gelijknamige Amerikaanse papierfabrikant.

Goud

Het gouden deel is het omvangrijkst en focust volledig op liquid toner voor HP Indigo. Voor deze range introduceert Arjowiggins tevens een nieuwe behandeling, nl. i-Tone. De i-Tone-behandeling garandeert een beter drukresultaat, snellere droging en intensere kleuren op HP Indigo persen. Alle kwaliteiten uit het gouden deel zijn HP Indigo Certified.

Zilver

Het zilveren deel is iets beperkter en omvat papieren voor Canon imagePRESS, Kodak Nexpress, Konika Minolta Bizhub Pro & Press, Oki Pro, Ricoh Pro en Xerox Versant, iGen, Color en Docucolor. Alle kwaliteiten zijn getest op verschillende machines en kan je dus met een gerust hart in de papierlade steken.

Nieuwe lading

En dan nu de ham-vraag: “kan ik nog een exemplaar op de kop tikken?” Tot voor kort was het antwoord een ontnuchterend ‘jammer, maar helaas’. Uitgeputte voorraden maakten dat de ‘Digital range’ niet meer te krijgen was. Maar Guido heeft goed nieuws voor ons. Binnenkort komt er een nieuwe lading toe en kan je dit prachtige drukwerk gratis aanvragen mits een beleefd en goed geformuleerd mailtje naar giedo.claes@antalis.com. Wij wensen jullie alvast heel veel papierplezier.

Het Digital range reference book is een ontwerp van design studio Stereochromie uit Frankrijk en is gedrukt door het Letse AB Druka. In België worden de papierkwaliteiten van Arjowiggins verdeeld door Antalis.

 

Een gedachte over “Arjowiggins’ Digital range”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *