Fifty Shades of White

Vorige week hadden we het al over het nieuwe Digital range reference book van Arjowiggins en ook deze week speelt papier de hoofdrol. Antalis heeft immers nieuwe swatches in het rek staan van Munken, Arctic Volume en Cocoon. Begin al maar te watertanden…

Munken Kristall

Arctic Paper lanceerde vorig jaar het nieuwe Munken Kristall binnen het, bij ontwerpers bijzonder geliefde, Munken Design assortiment. De nieuwe swatch omvat de volledige range: Pure (crème), Lynx (natuurwit), Polar (friswit) en nu dus ook Kristall (hagelwit). Aan keuze in wittinten geen gebrek, lijkt me.

Munken Kristall heeft een ongestreken, glad oppervlak en een exclusieve, natuurlijke uitstraling. Kristall is ontwikkeld voor offsetdruk, maar is eveneens geschikt voor flexo, laser, xerografie, digitale druk, inkjet en preprint toepassingen. De nieuwe Munken is beschikbaar in 90 g. (speciaal voor preprint), 100 g., 120 g., 150 g., 170 g., 200 g. en 240 g. (300 en 400 g. zijn beschikbaar als gelamineerd papier). Voor wie een opdikkend papier wil, is er Kristall Rough met een opdikking van 1,4. Kristall Rough is beschikbaar in 100 g., 120 g., 150 g. en 170 g. (300 g. is beschikbaar als gelamineerd papier).

Arctic Volume

Het tweede volume in deze set bevat het gamma van Arctic Volume. Arctic Volume is de gestreken tegenhanger van de ongestreken Munken range. Arctic Volume is er in Highwihte, White en Ivory en kenmerkt zich door een matte strijklaag en een opdikking van 1,1. De kwaliteiten uit de Arctic Volume range zijn beschikbaar in grammages van 90 g. tot 300 g. Arctic Volume werd ontwikkeld voor offset maar kan ook gebruikt worden voor flexo, letter press, digital dry toner en digital liquid toner (HP Indigo).

Wit en toch 100% gerecycleerd

De nieuwe Cocoon swatch biedt een overzicht van het volledige gamma.

Ook voor wie graag werkt met het populaire Cocoon is er nieuws. Arjowiggins heeft een nieuwe swatch uit van deze 100% gerecycleerde, helderwitte papierkwaliteit. Nieuwe kwaliteiten zijn er niet bijgekomen, maar de swatch biedt je een overzicht van het volledige gamma: Preprint, Offset, Silk, Silk 60, Gloss en Gloss 60. Silk 60 en Gloss 60 zijn kwaliteiten die voor 60% gerecycleerd zijn. De andere variëteiten zijn steevast voor de volle 100% gerecycleerd. De Cocoon-range maakt van hoog kwalitatief afvalpapier een premium kwaliteit helderwit gerecycleerd papier dankzij een innovatief ontinktingsproces in de Greenfield recyclingfabriek in Frankrijk.

De kwaliteiten Gloss 60 en Silk 60 bestaan voor 60% uit gerecycleerd materiaal en voor 40% uit nieuwe vezels.

Zowel Munken, Arctic Volume als Cocoon worden in België verdeeld door Antalis. Wil je een nieuwe swatch? Stuur dan een mailtje naar de stalendienst van Antalis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *