Autocomplete for Animation

Tijdens de Siggraph Asia conference kon je als animator voor het eerst kennis maken met een slim stukje software met de weinig sexy naam ‘Autocomplete hand drawn animations’. Op basis van een eerste schets voorspelt de software hoe de volgende frame in je animatie er kan uitzien en helpt je een handje bij het invullen van je animatie.

Vooreerst: dit is geen product van Microsoft zoals hier en daar te lezen staat. De software is een creatie van de Aziatische bollebozen Jun Xing, Li-Yi Wei, Takaaki Shiratori en Koji Yatani en is het resultaat van een samenwerking tussen Microsoft Research en de universiteiten van Hong Kong en Tokyo.

Deze technology preview, het is nog lang geen afgewerkt product, moet het leven van menig animator aanzienlijk eenvoudiger maken. Op basis van input van de gebruiker suggereert de software een lijntekening voor de volgende frame. Opmerkelijk is dat de suggestie niet statisch is, maar responsive en zich  in real time aanpast terwijl je tekent. Naast suggesties geeft de software je ook hints hoe je je werk kan verbeteren.

De software heeft nog enkele andere trucjes in zijn mouw. Voeg je kleur of een detail toe aan je tekening dan past de software dit automatisch toe op alle andere frames van je animatie. Ook kan dit slim stukje hogere wiskunde raden dat je bijv. een vlak met een patroon wenst in te vullen. Op basis van je input kleurt de software dan de rest van het vak voor je in. Een ander bonuspunt is dat de interface bijzonder eenvoudig is. Slimme software, eenvoudige bediening… Altijd een goede combinatie.

Autodraw1
Op basis van input van de gebruiker suggereert de software een lijntekening voor de volgende frame.

Voorlopig moeten we het stellen met deze ene instructievideo, maar ik las dat twee van de ontwerpers plannen hebben om een mobiele versie van deze software uit te brengen om wat feedback te verzamelen. Daarna zou een desktop versie volgen. Wanneer dit allemaal zou gebeuren en voor welke platformen… wel, daar hebben we het raden naar. To be continued.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *