Breng schittering in de ogen van je relaties

SHOW CASE: GRAFISCHE GROEP MATTHYS – Er komt weer een bijzonder moment aan, de Kerst- & Nieuwjaarsperiode. Het ziet er naar uit dat die dit jaar op een aantal vlakken anders zal verlopen dan in 2019…

Een stukje van jezelf laten bezorgen in de brievenbus

Eén van de mogelijkheden om met een veilige afstand – maar toch recht uit het hart – de verbinding te houden met onze familie, relaties, vrienden, klanten… is een prachtige wenskaart maken. Je kan er je eigen identiteit in kwijt, je eigen grafische handtekening in leggen. Een stukje van jezelf laten bezorgen in de brievenbus van al die mensen die je dierbaar zijn. Heel persoonlijk, heel attent.

Gelukkig biedt de grafische industrie tal van spannende drukmogelijkheden om je te onderscheiden. Grafische Groep Matthys licht er eentje uit aan de hand van een mooi voorbeeld, een wenskaart die we vorig jaar mochten drukken.

Innovatieve druktechniek: drukken met koudfolie

En dan ontkomen we natuurlijk niet aan die innovatieve druktechniek die ons zo nauw aan het hart ligt, drukken met koudfolie / cold foil.

drukvoorbeeld met koudfolie
Onderschrift foto: Lijminkt + Zilverfolie + CMYK + (matte) dispersielak in één doorgang

Aan de hand van een voorstelling van onze drukpers, begrijp je meteen hoe de vork aan de steel zit. Een wenskaart die bestaat uit “5 kleuren” waarbij de eerste “kleur” zilverfolie is. Via de lijminkt, een PMS in je bestand, hecht zich zilverfolie aan jouw wenskaart, in heel fijne details. De daaropvolgende 4 kleuren (CMYK) worden bovenop en naast het zilver gedrukt. Wanneer je een (transparante) CMYK tint op het zilver drukt, tover je het zilver om in een prachtige folietint, van groen naar blauw, goud, brons… alle folienuances zijn in één keer mogelijk. Ook een afbeelding kan perfect op het zilver gedrukt worden.

We sluiten deze drukvorm af met een matte dispersielak die subtiel het contrast accentueert tussen de foliegedeeltes en de full color-aspecten van je kaart. Bovendien blijft alles ook nog eens mooi helder en leesbaar.

voorbeeld cmyk op zilver
1001 folie-tinten / effecten dmv CMYK druk op zilver

En door je creativiteit maximaal te benutten kan je de meest verrassende combinaties verzinnen, met folie-effecten in de achtergrond van je beeld, op de voorgrond, in diverse details…

folie op de achtergrond
Folie in de achtergrond, de voorgrond, in details, alle tinten in één keer gedrukt.

Een voorbeeld

Aan de hand van 2 screenshots laten we je ontdekken hoe deze prachtige 2020 kaart van Typographics vorig jaar tot stand gekomen is.

De kaart in al haar folie-glorie met uiterst fijne details.

Op deze afbeelding van de PDF ontdek je de “5de kleur” in het bestand. Aan de hand hiervan wordt de grijze lijminkt ultra-gedetailleerd gedrukt en daaraan hecht zich een fijn laagje zilverfolie. Als we dan het drukproces zouden onderbreken krijgen we een witte kaart mét allemaal zilveren details. Maar natuurlijk drukken we in één keer de CMYK van het bestand over de folie heen.

Hier ontdek je de CMYK-afbeelding die in de PDF zit. Door deze haarscherp over en naast het zilver te drukken krijg je letterlijk een schitterend eindresultaat. Let met name ook op de CMYK “2” die de zilveren “2” dus omtovert naar een “Gouden 2”.

Bij Grafische Groep Matthys werken we de wenskaarten standaard af met een matte dispersielak, dat geeft het mooiste resultaat, laat zich aangenaam bekijken en zorgt ook voor een prettig gevoel in de vingers.

Ontvang 10% korting!!
En we sluiten dit inspirerende voorbeeld graag af met een aanbieding. We verzamelen alle “2021” wenskaarten op een wekelijkse verzameldrukvorm, 350 gr tweezijdig sulfaatkarton, 4/4 (quadri/quadri) gedrukt en één zijde voorzien van zilver koudfolie als 5de kleur. Afgewerkt met een matte lak. Al vanaf 50 stuks. Zowel enkele als dubbele kaarten.
Via deze link ontdek je onze aanbieding: https://www.groepmatthys.com/aanbieding-wenskaarten-met-koudfoliedruk/
En als kers op de (t)(k)aart krijgen jullie, als lezer van Jumpline, 10% extra korting als jullie JUMPLINE2021 vermelden bij de bestelling.

Wens je relaties op een (grafisch) persoonlijke manier het beste en maak er zelf een fijn en gezond 2021 van.

PS1. Laat je visueel verleiden met onze heldere “video-webinars” op ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC6vgM7eiDYEf36768NPvxjQ/videos

PS2. Een PDF “how to cold foil” met instructies voor de toepassing in diverse Adobe-opmaak programma’s: https://www.groepmatthys.com/wp-content/uploads/2019/05/how_to_cold_foil_NL.pdf


Interesse in drukwerk met koudfolie?

Laat je mailadres achter en Grafische Groep Matthys neemt contact op.


Dit is een showcase van:

Grafische Groep Matthys

 


Eigen project in de kijker? Showcase!


Een gedachte over “Breng schittering in de ogen van je relaties”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *