Advanced Color Grading

Color Grading à la Premiere Pro

In een Sneak Peak onthulde Adobe eerder deze week het nagelnieuwe Advanced Color Grading feature voor Lightroom Classic, Lightroom en Adobe Camera Raw.

Advanced Color Grading

Advanced Color Grading is eigenlijk een upgrade van het huidige Split Toning waarmee je hoge lichten en schaduwpartijen van een kleurtje kan voorzien. Advanced Color Grading werkt met color wheels in plaats van de gekende sliders en laat je toe om ook de middentonen te bewerken. Daarnaast is er een Global color wheel, een Luminance slider voor elk color wheel afzonderlijk en een nieuwe Blending slider die op het geheel van je beeld werkt. Wat die laatste precies doet is niet zo duidelijk. Pei Ketron, Product Marketing Manager bij Adobe, houdt het op “… to make even more nuanced adjustments.” Echt waar, geen idee wat ik daaronder moet verstaan.

Advanced Color Grading

Hoog tijd om bij te benen

Het nieuwe Advanced Color Grading panel lijkt zo uit Premiere Pro geplukt, waar color grading al langer op deze meer intuïtieve manier gebeurt. Hoog tijd dus voor Adobe om zijn tools voor beeldbewerking bij te spijkeren te meer omdat in andere RAW editing software zoals Capture One colour grading met behulp van color wheels al veel langer in zwang is.

Tijdens de komende Adobe MAX leren we ongetwijfeld meer over deze nieuwe feature. Verwacht wordt dat Advanced Color Grading tijdens of kort na MAX zijn intrede zal maken in LrC, Lr en Ps.


PaperSwatch20-21


 

Een gedachte over “Color Grading à la Premiere Pro”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *