Content Aware Fill on steroids

Adobe’s jaarlijkse MAX komt eraan en dan begint er steevast van alles te broeien en te bloeien in de wondere wereld van de Creative Cloud. Onlangs gaf Adobe bij monde van Photoshop Product Manager Meredith Stotzner een eerste schot voor de boeg met de aankondiging van een verbeterde Content Aware Fill voor PS 2019.

Content Aware Fill

Content Aware Fill vind je al een tijdje terug onder het Edit menu. In de te verwachten update van deze feature krijg je als gebruiker meer controle over de Sampling Area, de zone in je beeld waar PS de ‘inspiratie’ vandaan haalt om je selectie te vullen. Momenteel is die Sampling Area steevast een rechthoek rondom je selectie. Je kan die zone wel manueel aanpassen, maar het blijft een gedoe om PS duidelijk te maken welke pixels precies de juiste zijn.

Nieuwe Sampling Area Options

Dat moet beter kunnen, dachten ze bij Adobe. En voilà… In de nieuwe Content Aware Fill zal je binnenkort beschikken over de Sampling Area Options: Auto, Rectangle en Custom. Rectangle kennen we dus al, maar Auto en Custom zijn nieuw. En het is vooral Auto die de hoogste ogen gooit. In de Auto-modus analyseert PS de inhoud van je beeld en bepaalt de software zelf welke pixels de beste zijn om je selectie te vullen. In de demo ziet het er alvast bijzonder indrukwekkend uit. Toch wel benieuwd om dit in de praktijk te testen. Met de optie Custom kan je daarentegen volledig eigenhandig je Sampling Area definiëren en heb je dus volledige controle over de referentiezone.

Beschikbaarheid

Wanneer we de verbeterde Content Aware Fill precies mogen verwachten is niet duidelijk, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat dit één van de updates is die we mogen verwachten in de nasleep van de Adobe MAX begin november… BTW, wie zich niet kan vrijmaken voor de Adobe MAX in Los Angeles 🙂 kan terecht op het komende After Adobe MAX event van Lab9, Adobe en VIGC op 20 november (Zebrastraat, Gent). JumpLine is natuurlijk ook van de partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *