Een boek vol kleur van GF Smith

BLOKBOEK – De Britse papiermaker GF Smith heeft recent een boek gepubliceerd met de emotionele en culturele betekenissen van de kleuren in alle mogelijke situaties. Een nuttige gids voor ontwerpers.

Het boek is een vervolg op ‘The World’s Favorite Colour‘, een publicatie met de wereldwijde bevindingen over de invloeden van kleur. Dat onderzoek werd in samenwerking met de universiteit van Sussex uitgevoerd. De opdracht van destijds: de meest geliefde kleur ter wereld te achterhalen. Die kleur, een blauwgroen dat Marrs Green gedoopt werd, is ondertussen de 51e kleur in het gamma Colorplan geworden.

Onderzoek vanuit 27.000 deelnemers

In 2017 stelden de onderzoekers op het internet de vraag, wat de meest geliefde kleur ter wereld was. Die aanpak stelde hen in staat om de sociaal-demografische gegevens (leeftijd, geslacht, land) van 27.000 internetgebruikers te verzamelen. GF Smith heeft van die gegevensbank gebruikgemaakt om verder te graven. Wat zijn de kleurvoorkeuren volgens geslacht, leeftijd en cultuur? Welke kleuren worden geassocieerd met innovatie, gastronomie, duurzaamheid, emoties? Welk rood valt over de hele wereld het best in de smaak? Al die informatie wordt, in geuren en kleuren, onthuld in de 170 pagina’s van het rapport van GF Smith. Om de resultaten te illustreren werden de kleuren in het rapport in CMYK gedrukt, met vermelding van de RGB-kleurcodes. Het boek is te koop op de website van GF Smith.

Deze blog post verscheen eerder bij onze collega’s van Blokboek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *