Coreldraw 7 - alternatief voor Adobe CC

CorelDRAW Graphics Suite X7

Ik pleit schuldig. Mijn eerste stappen in de creatieve arena, meestal ‘s nachts in de schemering van mijn 14” monitor, heb ik gezet met behulp van… CorelDRAW. Eens wat professioneler aan de slag, moest CorelDRAW al snel plaats ruimen voor Illustrator en Photoshop en de doos met de luchtballon verdween onderaan in de kast.

Maar hey, kijk nu. Corel is helemaal terug en biedt met zijn Graphics Suite X7 een valabel alternatief voor ontwerpers die liever niet meestappen in de abonnementsformule van Adobe.

De Suite van Corel bevat onder andere een teken/lay-out programma (CorelDraw X7), een beeldbewerkingsprogramma (Corel Photo-Paint X7), een tool voor het omzetten van bitmaps in vectoren (Corel PowerTrace X7), een applicatie voor webdesign met de bijzonder inspiratieloze naam Corel Website Creator en, zoals vanouds, een heuse karrenvracht aan lettertypes, high-res beelden, clipart-toestanden, tutorials… Bovendien kan Corel overweg met native bestandsformaten zoals .ai of .psd en je kan er QR-codes mee genereren 🙂 En dat allemaal voor het ronde en vooral éénmalige bedrag van 725 EUR (incl. BTW). Al heeft Corel ook een eigen abonnementsformule aan 29,95 EUR/maand, ongeveer de helft dus van een abonnement op de CC van Adobe, al biedt die laatste — eerlijk is eerlijk — een veel breder pallet aan applicaties.

Het ideale alternatief dus? Toch niet. Als je bij de systeemvereisten kijkt, zie je dat de software van Corel draait op Windows 7 en 8. Je leest het goed: geen ondersteuning voor OSX en daarmee dus compleet onbruikbaar voor 99,9% van de creatieve gemeenschap. Misschien een goed idee, mensen van Corel, om hier eindelijk eens werk van te maken.

jumpline: www.corel.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *