Tablets in de lift

In het Digimeter Rapport 2013 van iMinds-iLab.o lezen we dat tablets aan een stevige opmars bezig zijn. Na een grote sprong voorwaarts in 2012 (van 13% naar 28%), maken de tablets in 2013 opnieuw een grote sprong naar 41% van de Vlaamse huishoudens.

iOS vs. Android

Apple’s iOS verliest wel marktaandeel. Net iets meer dan de helft van de tablets in Vlaanderen zijn iPads (53%). Android draait op 39% van de Vlaamse tablets. De meeste gebruikers verbinden hun tablet via WiFi met het internet. Slechts een minderheid (15%) heeft mobiele data op de tablet. E-mail lezen en beantwoorden, informatie opzoeken en sociale media zijn de meest frequente activiteiten op de tablet en zo’n 60% heeft betalende apps op de tablet staan. Wat 7% meer is in vergelijking met de smartphone.

Naarmate het gebruik van de tablets in de Vlaamse huishoudens toeneemt, wordt het voor bedrijven en organisaties interessant om op dit platform aanwezig te zijn. Voor grafisch vormgevers schuilen hier heel wat mogelijkheden. Dankzij tools als de Adobe DPS en Twixle is de creatie van apps immers niet langer het exclusieve speeldomein van programmeurs.

jumpline: www.digimeter.be/resultaten.php

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *