Cosmopolitan brengt cover tot leven

BLOKBOEK – Een covergirl spat doorgaans van het papier af. Tijdschriften uitgevers in het glossy segment weten maar al te goed hoe dat moet. De Nederlandse editie van Cosmopolitan brengt nu een 3D-gevoel met een Augmented Reality app.

Lezers die hun smartphone over de omslag bewegen, en daarvoor wel vooraf een app hebben geïnstalleerd, brengen de foto van Rianne Meijer (26) tot leven. Opeens zie je het populaire Instagram-model opstaan en van links naar rechts draaien. Ze speelt in de lucht met logoletters. Het onderstaande filmpje laat zien hoe het werkt.

Volgens uitgevers Cosmo en sponsor Huawei is dit het eerste tijdschrift in Nederland met een dergelijke augmented reality-cover. Hoofdredacteur Josephine Kay hoopt met deze marketingstunt haar lezers duidelijk te maken dat het blad veel meer is dan papier. Binnenkort verschijnt Cosmo ook in luistervorm.

Augmented Reality, kortweg AR, betekent ‘aangevulde realiteit’. Die techniek wordt ook toegepast in het inmiddels wat oudere spel Pokémon Go, waarmee digitale poppetjes en spullen in de werkelijkheid worden geplaatst. Deze driedimensionale cover is wat dat betreft een stuk statischer. Toch zit er veel werk in. In een making-of zien we Meijer te midden van statieven met daarop tientallen camera’s. In de nabewerking waren de technici tweeënhalve dag met haar kapsel bezig.

Dit artikel verscheen eerder op blokboek.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *