C!Print: als inspecteur Gadget in Frankrijk

Maya Staels van Reel Agency bezocht C!Print, een beurs in Lyon rond visuele communicatie en de grafische industrie in al zijn kleurrijke facetten. En dat bleek een bijzonder intense ervaring… Lees er alles over in haar gast-blog op JumpLine.

Wowsers

Als kind was ik dol op Inspecteur Gadget, de detective die dankzij allerhande snufjes in zijn cyborg lijf misdaden oplost. Zijn stopwoordje “wowsers” schoot me te binnen bij de eerste aanblik van C!Print en aangrenzende beurs CTCO.

C!Print is druk. Letterlijk. Zoemende borduurmachines verwelkomen je bij binnenkomst, de Plug&Play divisie snort op volle toeren om je aandacht op te eisen.

In een centraal middenstuk kan je op kleurig bedrukte kussen deelnemen aan verschillende debatten, terwijl meerdere standhouders beurtelings of tegelijk een konijn uit de hoed toveren om je op de stand te krijgen. Vibrant vermoeiend, noemen we dat. Maar lonend.

Op drie dagen leer je heel wat, zo blijkt.

Personalisatie smeedt het ijzer, want heet

Het draait al enkele jaren mee, maar lijkt nu een piek te beleven. Je eigen naam, je eigen ervaring – individualisering als medicijnen tegen de toenemende generalisatie in massaconsumptie. En het werkt, ik tekende zelf op voorhand in voor een tote bag en moest me bedwingen om een eigen glitterontwerp niet meteen op een T-shirt te laten drukken.

Gepersonaliseerde totebag nodig? Vooraf registreren, ter plekke vijf minuutjes wachten en klaar.

Enkel voor de consument? Nee, ook brands kunnen personaliseren. De condoomtoepassing van Loops is geniaal – wacht tot de festivals beginnen!

Consumeren zonder mate – slim en grappig. Wie zoekt er branding promo voor de festivals?

3D ziet het groots 

Ze verbazen amper nog – de giga constructies in 3D. Massivit pakt uit met een moto, foliewrappers leven zich uit en versieren een gigantische schoen. En wie er even genoeg van had, kon even uitblazen naast de zittende man. 3D blijft aanspreken, zo blijkt uit de talloze sociale posts over deze drie voorbeelden. En terecht, het oog voor detail in de afwerking wordt alleen maar beter. Levensecht is de volgende stap.

De gigantische schoen van Massivit.
Sitting Man – 3D geprint en de perfecte, stilzwijgende compagnon de route
Een buste op maat in kunststof in luttele seconden. Ideetje voor een volgende employee award?

Kwaliteit primeert

Wie denkt dat gadgets synoniem zijn met bedenkelijke kwaliteit, herziet best zijn/haar mening. Van materiaal tot afwerking en meedenken voor marketingtoepassingen – de exposanten laten niets aan het toeval over. HP richtte een volledige kamer in op C!Print. Ik voorspel een revival van de toile cirée.

Kerstballen op maat – thuis, in het bedrijf, overal. Simpel, maar ingenieus.

Een schatkist aan gadgets

Alle professionele bezoekers hadden toegang tot C!Print, maar enkel exposanten (garment geschenk retailers en distributeurs) kregen toegang tot CTCO. Begrijpelijk, maar ook jammer. Zo verminder je de kansen op creatieve kruisbestuiving.

Er waren gelukkig nog enkele netwerkmogelijkheden ter plekke om ervaring en tips uit te wisselen tijdens demos. En gadgets uit te wisselen.

Ah, les beurzen. Je gaat voor de ervaring, maar komt altijd met souvenirs terug. En zo werd mijn koffer een schatkist aan gadgets. De #6yo hier zegt dat ik volgend jaar terug mag gaan. Maar dat was ik sowieso al van plan.

A la prochaine!
Maya Staels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *