Should I stay or should I go…

Een vraag die me al een tijdje bezig houdt: wel of niet naar de CreativePro Week in Seattle? Het blijkt een kwestie van stoffige tantes en happige sugar daddies…

OFFF in Barcelona, Adobe MAX in LA of het immer gezellige Us By Night in ons eigen Antwerpen… Ik heb het geluk gehad al menig design conference te mogen bijwonen en ik probeer er elk jaar wel eentje mee te pikken. Je leert er altijd wat en het is bijzonder verfrissend om eens uit je kot te komen en andere horizonten op te zoeken. Dit jaar staat de CreativePro Week in Seattle op de wish list.

Stoffige tantes

Toch is het niet vanzelfsprekend om er een weekje tussenuit te glippen naar de andere kant van de plas. Er is het kostenplaatje, natuurlijk. Vlucht, verblijf, bier… Dat tikt aardig aan 🙂 Maar het is ook een aanzienlijke tijdsinvestering. Een week lang de studio achter laten, voelt alsof je je bloedeigen peuter dropt bij een of andere stoffige tante om zelf de bloemetjes buiten te zetten. Anderzijds… het is ongetwijfeld heilzaam om wat afstand te nemen van de waan van de dag met z’n immer dringende opdrachten. Bovendien ben ik gezegend met een fantastische medewerkster aan wie ik de winkel zonder al te veel zorgen kan overlaten. Dat helpt. (Bedankt, Annemie. You rock!)

CreativePro Week

En waarom de CreativePro Week? Het lijkt me een gezellig onderonsje van InDesign geeks, Photoshop goeroe’s en andere wereldvreemde vakidioten. De agenda is dan ook een aaneenschakeling van heerlijke nerdy stuff zoals ‘Advanced Solutions with GREP’ of ‘Superpowered InDesign Production Techniques’… het water staat me al in de mond. Ongetwijfeld vallen er tonnen sneaky tips & tricks te sprokkelen waarmee je heerlijk kan scoren onder collega’s. “Hoezo, weet jij dan niet dat dat zo ook kan…”, ik hoor het mezelf al zeggen 🙂 En natuurlijk is dit uitstekend materiaal om over te bloggen. Bovendien ben ik nog nooit in Seattle geweest. Geef toe, da’s zeker een argument ‘pro’.

Happige sugar daddy

Weet je wat ik doe? Ik probeer alvast een persaccreditatie los te peuteren. Da’s al een stap in de goede richting. Vervolgens moet ik enkel nog een gulle sponsor, ruimdenkende mecenas of happige sugar daddy zien te vinden voor vlucht en verblijf. Het bier zal ik volledig zelf financieren 🙂 Alle tips zijn welkom #jeweetmaarnooit

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *