De do’s en don’ts van het betere pixelwerk

Beginnend digital designer of ervaren rot in de mobiele wereld… maakt niet uit, het usTwo Pixel Perfect Precision Handbook is verplichte lectuur voor elke ontwerper. En het is gratis! Dus vanaf nu: geen excuses meer voor crappy buttons of fluffy interfaces.

Toegegeven, ik ben ook niet zo’n fan van handboeken. Het roept bij mij beelden op uit lang vervlogen studietijden met heel wat blanco bladzijden op de avond voor het examen… Maar het Pixel Perfect Precision Handbook is de uitzondering op de spreekwoordelijke regel. De do’s en don’ts van het digital design zijn visueel uitgewerkt met bevattelijke voorbeelden en duidelijke screenshots.  Minder goede situaties krijgen een rood kruisje en de stempel ‘Naughty’ mee. De ‘betere’ oplossing krijgt een groen vinkje en de noemer ‘Nice’ mee. 10 op 10 voor didactiek, zou ik zo zeggen. Had mijn handboek Latijn dezelfde indeling gehad, dan had ik misschien wel iets begrepen van ‘de bello gallico‘.

Logisch ordenen van layers in Photoshop
Pixelnauwkeurig werken in Illustrator
Pixelnauwkeurig werken in Illustrator
Fading circles maken? Zo gepiept met het juiste Stroke Effect

Het PPP Handbook is een realisatie van usTwo, een global digital product studio met filialen in Londen, New York, Malmö en Sydney en met klanten als Google, Sony en Toyota. Fijn toch dat dergelijke zwaargewichten uit de branche hun tips & tricks met ons willen delen. Dikke merci, mannen. En hoewel het PPP Handbook bedoeld is voor ontwerpers in de digitale arena, zijn heel wat principes veel breder toepasbaar en zal je er ook als ontwerper in een ander domein, heel wat van opsteken.

Het PPP Handbook is beschikbaar in PDF en EPUB-formaat en is gratis te downloaden via deze link. Een aanrader.

JumpLine: usTwo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *