Digital Marketing Belgium Day

De eerste DMB Day

DMB staat voor “Digital Marketing Belgium” en is opgericht door Artur T Kindt en Elyssa Van Landeghem – twee jonge marketing addicts. Eerst stampten ze een Facebook Community en LinkedIn pagina uit de grond. Vorige week donderdag volgde dan de eerste DMB Day. Een volledig GRATIS! event over … digital marketing of course! Jumpline was erbij.

Het beloofde heel wat te worden als je de fuzz op LinkedIn en Facebook mocht geloven. Beperkt aantal plaatsen, niet iedereen kon erbij zijn, snel wezen. De waarde van goud groeit door schaarste, remember. Ik slaagde er in elk geval in om een plekje te bemachtigen en keek er naar uit. De sprekers waren immers niet van de minsten.

Enkele weken voor het event zelf, leek het nog mis te lopen toen DMB zijn initiële locatie kwijtspeelde. Ik dacht eerlijk gezegd dat ze het konden schudden. Maar niks was minder waar. Ze kwamen op de proppen met een meer dan waardige vervanger: de Gelamco-arena. Chapeau team DMB!

Toen ik toekwam, was ik onder de indruk. Het zag er allemaal echt professioneel uit.  Wel veel volk achter die receptiedesk 😉 Wellicht te wijten aan het jeugdige enthousiasme. Ze stonden letterlijk te trappelen van ongeduld om erin te vliegen.

Eerst was er wat ruimte om te netwerken en van de catering te smullen. Dik in orde trouwens! Even een beetje verwarring van hoe het nu eigenlijk in zijn werk zou gaan maar toen gingen ze er duidelijk aan beginnen. Heel de meute werd naar een auditorium gedreven om ondergedompeld te worden in de nieuwste do’s & don’ts van digital marketing.

Artur opende het feestje met de nodige “applausjes”. En dan was het de beurt aan een hele rist sprekers.

Dennis De Cat en Dennis Peeters (The House of Marketing) beten de spits af met hun “Bot Bakery”.

Ze hadden een uiteenzetting klaar over chatbots. Voor al dat jong geweld klonk dat waarschijnlijk veel minder als science fiction dan voor mij maar ik vond de mogelijkheden die ze toonden echt zot. “Machine learning” is voor mij dan ook een vrij nieuw gegeven weet je. Mijn aandacht hadden ze, die guys van “Bot Bakery” zoals de afsplitsing van THOM heet.

De volgende om te spreken was Anthony Stabourlos. Hij had het over ondernemen, personal branding & business.

Een vlotte babbel en dito persoonlijkheid, heel wat tips, persoonlijke verhalen en een mooi vormgegeven presentatie. Qua topic voor mij persoonlijk iets minder boeiend omdat het vooral toegespitst was op starters. Op het event zelf wel helemaal op z’n plek omdat starters een groot deel van het publiek vormden.

Dan was het de beurt aan Tamara Gielens presentatie over email marketing mistakes.

Overduidelijk een dame met een flinke dosis ervaring. Die vlotheid van presenteren heb ik nog niet vaak gezien. Fijn om naar te luisteren. En het thema wist me ook te boeien. Sommige zaken weet je. Andere waren echt nieuw voor me. Wist jij dat de openingsrate van je e-mailing vooral afhangt van de afzender en niet van de titel?

Even pauzeren en dat was nodig! Best vermoeiend dat aandachtig luisteren na een dag cursus “Google Analytics” met aansluitend het examen voor een certificaat. Het sloot wel naadloos aan. 😉

Dimitri Stuer kwam ons vertellen over het vermenselijken van business door video marketing.

Ongetwijfeld een man met tonnen ervaring en knappe projecten. Ook wat de topic zelf betrof geloof ik graag dat video “the next big thing” wordt waar we in de toekomst niet naast zullen kunnen. Filmpjes trekken makkelijk onze aandacht. We houden ervan. Simple as that. Alleen… de presentator kon me niet meevoeren in z’n enthousiasme. Dat lag aan niks anders dan mijn aversie voor djembe’s. Hij opende met een minidemonstratie djembe en voor mij was het om zeep.

Florent Diverchy had het over Facebook & external data: social on steroids.

Een eye opener voor mij. Hoe zet je Facebook efficiënt in voor je bedrijf? Hoe kom je verder dan die ijdelheidscores (likes, fans, volgers, …) en bereik je een effectieve, meetbare “ROI”? Florent weet waar hij het over heeft. Hij hielp o.a. Greenpeace, Nestlé en BMW om meer succesvol te zijn op de social media. De vergelijking tussen de aanpak van Oasis en Tropicana maakte het bevattelijk.

En we gingen eruit met een knal.

Wouter De Bruycker bekeek het SEO-landschap.

Daar vielen voor mij ook behoorlijk wat inzichten te rapen. Blij als een vogeltje ook dat ik de termen tenminste al begreep, dankzij mijn cursus Google Analytics. 🙂 Enkele tips van Wouter: zorg ervoor dat je url begint met https, let op de snelheid, controleer je links! Maar de bottom line van zijn betoog: zorg dat je boeiende content brengt!

Ik denk dat dat de avond mooi samenvat: content is key! De truken van de foor mogen dan nog zo indrukwekkend zijn, als je geen sterke inhoud brengt, niet authentiek en oprecht bent dan kom je er niet.

Dikke pluim voor de organisatie. Ik ben volgende jaar terug op het appel. Er zijn betalende events die minder weten te boeien.

Een gedachte over “De eerste DMB Day”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *