Happiness Slider

Het zou zo maar eens kunnen dat Adobe dé oplossing heeft voor die deprimerende Corona-ellende… Maak kennis met de nieuwe ‘Be Happy’-slider in Photoshop.

Neural Filters

Eén van de meest gehypete features van de Photoshop 2021 update zijn ongetwijfeld de door AI aangedreven en in samenwerking met NVIDIA ontwikkelde Neural Filters. De nieuwe Neural Filters openen in een afzonderlijke Workspace en komen in twee sets: Featured Filters en Beta Filters. Daarnaast vind je ook enkele ‘Coming Soon’-filters die weliswaar vermeld staan, maar nog niet actief zijn.

Smart Portrait Filter

Binnen het gamma aan Beta Filters is vooral de Smart Portrait Filter onderwerp van geanimeerde discussie. Smart Portrait laat je toe om aan de hand van eenvoudige sliders aspecten van een portret zoals expressie, pose of zelfs leeftijd aan te passen. En ja er is dus ook een ‘Be Happy!’-slider om een wat sip kijkend model toch een glimlach op het gezicht te plakken. 

Terry White demonstreert de Portrait Smart Filter tijdens Adobe MAX

Luminar AI

Vind je de Smart Portrait Filter indrukwekkend? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar Luminar AI van Skylum. Luminar AI is een standalone app en plug-in voor beeldbewerking en komt later dit jaar uit. De software is een verzameling van specifieke tools en ook hier vinden we artificieel intelligente tools om gezichten te verbeteren, huid te verzachten en vetrolletjes op magische wijze te laten verdwijnen.

Fluitje van een cent

Een random kiekje omtoveren tot een magazine-waardig fashion portret… het lijkt een fluitje van een cent. We manipuleren natuurlijk al jaren beelden om fotomodellen jonger, frisser en jeugdiger te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Alleen… waar retouche tot voor kort een heus métier was, vol van geduldig gesprokkelde kennis en sneaky-ninja-Photoshop-tricks, is het vandaag vervlakt tot een doordeweeks geschuif met sliders. Zodra tools zoals Smart Portrait Filter ingeburgerd raken, staat ons een tsunami aan gepimpte gezichten met scheve lachjes te wachten… Auw. Maar niet getreurd, die stortvloed aan gepolijste perfectie maakt de authentieke miskleun des te interessanter. Dus… laten we erop los knoeien. Lang leve de imperfectie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *