Joto, het sympathieke whiteboard

Whiteboards… We associëren ze veelal met kale vergaderruimtes, kouwe koffie en saaie meetings. De mannen van Joto hebben daar duidelijk een heel andere mening over.

Whiteboard, stiften en wisser

Niets zo inspiratieloos als een blank whiteboard… Het is een canvas voor snel en oppervlakkig gekribbel, plomp verloren gemonteerd op de muur en standaard vergezeld van rood, groen, blauw en zwarte stiften. Het kleurpallet is inderdaad verbijsterend veelzijdig en gegarandeerd dat de helft van die bleute stiften het niet meer doet. Ook van de partij, weliswaar weggekeild in een hoekje, is een wisser. De wisser die, na jaren van intensief gebruik, het whiteboard eerder van een doffe, grijze patine voorziet dan effectief  nog te ‘wissen’. You get my drift… Ik heb het niet zo op whiteboards. Maar kijk, het kan verkeren…

Van pixel naar tekening

Ergens aan een toog, waarschijnlijk na een zoveelste oersaaie whiteboard-vergadering, moet er een of ander miskend genie het idee gehad hebben om met dit icoon der saaiheid iets leuks te doen. En weet je wat, het is nog gelukt ook. Joto is een gerobotiseerd, geconnecteerd whiteboard dat tekent, schrijft en kribbelt voor jou. Vanop je smartphone stuur je een lijntekening naar je Joto whiteboard en de gemonteerde stift tekent voor jou de illustratie op het bord. Het idee is zo puur dat het product wel geweldig moet zijn.

Een Joto voor thuis én op kantoor

De toepassingen voor de Joto whiteboards zijn verassend veelzijdig. Zo kan je niet alleen illustraties, maar ook tekstboodschappen of de tekening van de (klein)kinderen naar je Joto sturen. Je kan zelfs berichten of tekeningen sturen naar de Joto op kantoor of de Joto aan de muur in je living. Lijkt mij een zeer leuke manier om het ontwerp van een nieuw logo snel even te presenteren aan je klant. Het is eens wat anders dan een PDF in bijlage bij een e-mail.

Wel jammer dat Joto enkel in het zwart tekent en uitsluitend lijnwerk kan reproduceren. Het is vermoedelijk nog even wachten op een versie die ook subtiele schaduwpartijen en frivole kleurtjes kan te voorschijn toveren.

Pre-order

Wie overtuigd is, kan Joto nu al bestellen in voorverkoop. Eerste leveringen worden verwacht voor maart 2018. Vanaf £ 199 heb je een basisversie. Voor £ 250 heb je een versie waarbij elke dag, gedurende 365 dagen, een nieuwe illustratie op je Joto verschijnt. En kijk, plots is dat saaie whiteboard toch weel helemaal hip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *