PMS Prince

Pantone heeft een nieuwe tint ontwikkeld ter nagedachtenis van Zijne Purperen Hoogheid. De tint kreeg de naam Love Symbol #2 mee en is vanaf nu het officiële Prince-purper.

Of is het Prince-paars?

Purple vertaalt zich immers zowel in ‘paars’ als ‘purper’. Toch gaat het niet om dezelfde tint. Paars is een roodachtig blauwe kleur (C=33, M=100, Y=0, K=0). De kleur die de meeste mensen paars noemen, ligt ergens tussen violet (C=50, M=100, Y=0, K=0) en magenta. Purper (C=25, M=100, Y=0, K=0) zit eveneens tussen violet en magenta, maar heeft dus wat minder cyaan en is dus wat minder blauwig. Paars is dus blauwer dan purper. Of purper is wat roder dan paars. Het is maar hoe je ’t bekijkt 🙂

Paarspurperen piano

Hoe ze in het Engels het verschil tussen paars en purper duidelijk maken, is mij een raadsel. Prince zal het een worst wezen. Die heeft voortaan dus zijn eigen paarspurperen tint geïnspireerd op zijn op maat gemaakte Yamaha piano.

Custom colour

Prince’s Love Symbol #2 paars is een mengsel uit de labo’s van het Pantone Color Institute en is een heel eigen, specifieke tint. Een betrouwbare omzetting naar CMYK of RGB heb ik zo meteen niet gevonden en je zal Love Symbol #2 niet in je standaard PMS-waaier terug vinden. Pech dus voor wie zijn volgend grafisch exploot geheel in het Prince-paars/purper wou uitvoeren. Je kan altijd een polsen bij The Prince Estate, maar iets zegt mij dat dat wel eens bijzonder prijzig zou kunnen uitvallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *