Koudfolie 2.0

Er groeit en bloeit wat bij Grafische Groep Matthys. De Turnhoutse drukkerij kondigde tijdens de jongste Drupa de investering aan in een Vinfoil Optima unit voor een efficiënter gebruik van koudfolie op hun nagelnieuwe grootformaat KBA vellenpers. Vandaag is de pers in elkaar gepuzzeld en pakt het bedrijf uit met een verzorgde inspiratiebox om de toepassingen van inline cold foil in de verf te zetten. Een update.

Minder folie. Evenveel effect

In een eerder artikel op JumpLine had ik het al over de unieke mogelijkheden van koudfolie. Hoewel de voordelen van koudfolie talrijk zijn, heeft deze techniek ook nadelen. Aangezien de folie inline, op de pers dus, wordt aangebracht, ben je al gauw heel wat folie kwijt. Zeker als je in je ontwerp spaarzaam bent geweest in het gebruik van folievlakken (wat eigenlijk wel aan te raden is), blijft er heel wat folie onbenut.

DSCF8817
De nieuwe inspiratiebox van Grafische Groep Matthys zet de voordelen van koudfolie en 3D-structuurlak aardig in de verf.

De nieuwe Vinfoil Optima unit moet dit probleem de wereld uit helpen door via een ingenieus rollensysteem de folie efficiënter toe te passen op het drukwerk. Dit innovatief foliebesparend gebruik van folie heeft als gevolg dat deze fijne veredelingstechniek toch weer net iets betaalbaarder wordt. Bovendien hoeft koudfolie geen exclusiviteit te zijn voor de jongens met de grote oplagen. Heb je een uitnodiging op 500 ex. en wil je je klant toch inpakken met de nodige ‘bling-bling’… Grafische Groep Matthys organiseert om de 14 dagen een combinatievorm waar jij je opdrachtje kan inpassen. Meer informatie vind je hier.

Koudfolie + 3D-lak = mega-bling-bling

DSCF8835
Je kan kiezen uit een 50-tal motieven om het effect van de koudfolie nog wat te pimpen.

Verder heeft de drukkerij nog iets extra in petto in de vorm van een 3D-structuurlak die bovenop de metaalfolie kan aangebracht worden. Je kan kiezen uit een 50-tal motieven om het effect van de koudfolie nog wat te pimpen. De speciale lak wordt aangebracht in zeefdruk nadat het drukwerk voorzien is van een matte, verlijmbare plastificatie. Je kan de 3D-lak partieel toepassen en het verzekert je drukwerk van een oogstrelende, luxueuze uitstraling.

DSCF8830
Links: enkel koudfolie. Rechts: koudfolie in combinatie met 3D-structuurlak. Aan jou de keuze.
Schermafbeelding 2016-09-01 om 21.17.39
Detail van de 3D-structuurlak

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *