Het Congres voor de grafische industrie

Onder de ambitieuze titel ‘Veranderend klantengedrag. Kansen voor de grafische industrie’ organiseert het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) op 5 oktober ‘Het Congres’ voor de grafische industrie. De sfeervol gerestaureerde brouwerij Lamot in Mechelen is the place to be. Een datum om alvast met stip te noteren in die drukke agenda.

Het Congres met Sprekers van formaat

Voor dit veelbelovende congres wist het VIGC enkele boeiende sprekers te strikken. Gino Van Ossel, professor retail marketing aan de Vlerick Business Shool, deelt zijn inzichten in omnichannel retailmanagement. Verwacht je echter niet aan een droge ‘ex cathedra’ presentatie. De mensen van het VIGC kozen specifiek voor Gino omdat hij er in slaagt om degelijke content te matchen met een prettige stijl van presenteren.

Inspirator én ondernemer

Steven Van Belleghem, keynote speaker, inspirator, auteur en professor marketing aan diezelfde Vlerick Business School, is niets anders dan een fenomeen. Ik heb het geluk gehad Steven eerder aan het werk te zien en de man is in staat je ogen te openen en je met een stevige ‘schop-onder-de-ondernemerskont’ opnieuw het veld op te sturen.  Steven Van Belleghem werd bekend dankzij zijn eerste boek, De Conversation Manager. Dit boek won de award voor meest innovatieve marketing boek in 2010. Verder schreef Steven ‘De Conversation Company’. Zijn recentste boek, When Digital Becomes Human, kreeg de award voor beste marketing boek in 2015. Er zijn al meer dan 75.000 exemplaren van zijn boeken verkocht. Bovendien is de man zelf ook ondernemer wat maakt dat zijn woorden niet klinken als holle consultancy, maar een stevige grond hebben in de realiteit. Absoluut iets om naar uit te kijken.

Verder brengt Peter Overbeek, managing director van de Nederlandse verpakkingsdrukkerij Eshuis, een case study, is er een panelgesprek omtrent veranderend klantengedrag en een feestelijk walkling dinner om alles mee door te spoelen.

Een woordje van appreciatie ook voor het design van de aankleding van het event. Logo en visual zijn het werk van Serge Di Marcantonio van Yeah Ontwerpbureaus uit Hasselt. Hoe verfrissend is het om een design voor een grafisch event te zien dat de betreden paden verlaat en de durf uitstraalt om te vernieuwen…

Inschrijven voor Het Congres doe je op congres2016.vigc.be. Kan je er toch niet bij zijn? Geen nood. JumpLine is media sponsor van Het Congres. Na afloop lees je op JumpLine een sfeervol verslag.

Graag tot dan.

 

JumpLine: be.linkedin.com/in/ginovanossel

JumpLine: www.linkedin.com/in/stevenvanbelleghem

JumpLine: stevenvanbelleghem.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *