Luca School of Arts wint VIGC hackathon

De VIGC hackathon eerder deze week kende een verrassende winnaar. Het team van Luca School of Arts kaapt met hun sympathieke ‘Smiles de hoofdprijs weg.

‘Smiles

Naar verluidt was er binnen de jury een grote eensgezindheid om het ‘Smiles-project van de studenten van Luca School of Arts uit te roepen tot de winnaar van deze eerste grafische hackathon. Het idee achter ‘Smiles is even eenvoudig als geniaal en combineert de emotionele meerwaarde van print met de alomtegenwoordigheid van digitale media.

Print remembers what people forget

Heb je al eens bij stil gestaan hoe vaak je naar je telefoon lacht? Lief berichtje, grappige meme, hilarisch filmpje… we lachen wat af op social media. En toch… die ‘smiles’ zijn alweer even snel weg als ze gekomen zijn en berichtjes, foto’s en filmpjes verdwijnen genadeloos in de digitale vergeetput.

En daar wil ‘Smiles wat aan veranderen… Dankzij gezichtsherkenning registreert je telefoon elk lachje. Het berichtje, de foto of het filmpje dat de bron is van dit vluchtig moment van digitaal geluk wordt door slimme software geregistreerd. Na een jaar ontpoppen die verzamelde herinneringen zich in een netjes ingebonden boek. Een boek vol ‘smiles’ is niet alleen een origineel object maar ook fantastische manier om die fijne momenten te herbeleven en te behoeden voor digitale vergetelheid.

Of ‘Smiles ook een praktische uitwerking krijgt, valt nog te bezien. Maar, dat doet er geeneens zoveel toe. Het idee ademt muntfrisse innovatie en combineert slim de tactiele superioriteit van print met digitale media. Het feit dat dit frivole idee komt uit een team vol digital natives maakt het nog bijzonderder. Print is not dead. De jeugd heeft het gezegd.


PaperSwatch20-21


 

2 gedachten over “Luca School of Arts wint VIGC hackathon”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *