Hackathon 2.0

Van 25 tot 26 oktober organiseert VIGC voor de tweede keer een virtuele hackathon. De ambitie is niet min: met zo veel mogelijk vertegenwoordigers uit de brede Europese Grafische Industrie de sector opnieuw uitvinden. Eitje, toch 🙂

Ik was er bij de eerste keer… Fijne ervaring, zo’n virtuele hackathon. Beetje onwennig in het begin, maar nu dat iedereen kan Zoomen met de ogen dicht zal dat alvast geen euvel meer zijn.

Europees karakter

Voor deze tweede editie heeft VIGC alle registers open getrokken en een hele rits Europese sectorfederaties betrokken in de organisatie. Het zal dus nog makkelijker zijn om met gelijkgestemde zielen uit verschillende landen in contact te komen en van gedachten te wisselen. Doel is om gedurende twee dagen creatief aan de slag te gaan, te freewheelen en te brainstormen alsof het een lieve lust is en met een innovatief businessmodel of unieke marktbenadering op de proppen te komen.

Teams, coaches en jury

Om het allemaal wat behapbaar te maken, heeft de organisatie 6 ‘challenges’ uitgezet: commercial printing, packaging, labels, print in marketing, industrial printing en publishing. Je kan met je bedrijf, school of vakvereniging inschrijven als team of deelnemen als individu. Dat laatste is zeker een niet te versmaden optie want de meest onverwachte ideeën ontspruiten nogal eens uit gelegenheidsteams bestaande uit deelnemers met verschillende achtergronden en specialismen.

De teams worden ondersteund door een bijzonder verkwikkend amalgaam van coaches (en dat zijn echt niet de minste) en beoordeelt door een professionele jury die minutieus wikt en weegt. De drie winnende teams mogen zich verheugen op een live interview op Het Congres van VIGC dat dit jaar opnieuw fysiek wordt georganiseerd (joepie!!!) op 9 november in congrescentrum Lamot in Mechelen.

Meedoen?

Het registratieformulier en alle praktische informatie vind je op de webpagina van de hackathon. Deelname is gratis. De hackathon is een organisatie van VIGC in samenwerking met EY, Intergraf en Sappi.

Lees hier over ‘Smiles, het sympathieke project van het team van Luca School of Arts die de hoofdprijs van de eerste VIGC hackathon in de wacht wisten te slepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *