Mademoiselle Inessance

Mademoiselle Inessance … pleit schuldig aan verleiding …

SHOW CASE: GRAFISCHE GROEP MATTHYS – Een bijzondere vouwkarton verpakking voor een Eau de toilette “Gold”, met natuurlijk een prominente rol voor “goud” en “beweging”, voor extra aandacht op het schap, één en al verleiding voor het oog. En bovendien mee recyclebaar in de reguliere oud-papier/karton stroom.

Zilver wordt goud

We kozen dus voor vouwkarton (Algro Design 330 gr), een langsnaad verlijmde bodem-klep verpakking met – wellicht verrassend – zilverfolie in spot op de plaatsen waar we een specifiek goud creëerden. Door de CMYK bedrukking op zilver koudfolie ligt immers een enorme variatie aan goudtinten binnen handbereik. Bij Grafische Groep Matthys toveren we in één enkele drukgang zilver om in goud naar keuze, met de koudfoliedruk-technologie.

Zilver en goud
Van zilver naar goud, door cmyk bedrukking op zilver koudfolie.

Beweging en gevoel

Om “beweging” te brengen in het goud en om ook een stukje reliëf en gevoel toe te voegen, lieten we Silkscreen Holland, een gespecialiseerde zeefdrukker, een spot “holo-lak” aanbrengen bovenop de zilverfolie met bedrukking.

Deze 3D-lak, holo-lak, is in ultrafijne lijnen en patronen – dus in spot – bovenop drukvellen van 70×100 cm te voorzien. Ideaal voor bijzondere vouwkarton-verpakkingen en zo wordt een speciaal lijnenpatroon zichtbaar door de reflectie van het licht op de koudfoliedruk-achtergrond onder het gekozen holo-lak motief.

Het resultaat mag er zijn!
Inessance komt enorm tot zijn recht met goudfolie
Hololak bovenop de bedrukte zilverfolie

Goud winnen?

In februari 2020 – in een ander tijdperk dus – stuurden we deze verpakking in voor de NL Packaging Awards. Om onze inzending kracht bij te zetten zorgden we voor een korte maar krachtige video-presentatie.

Na het beraad van de vakjury mochten we trots uitpakken met een nominatie, en onze video kreeg een plekje op ons Youtube-kanaal (met deze nominatie in beeld, en aangepaste corona-waarschuwing …). Die nominatie konden we uiteindelijk niet verzilveren, maar onze klant was wel in de wolken en plaatste herhaalopdrachten. Dus stiekem wonnen we toch ook goud …

Om je inzicht te geven in de verpakking vind je hierbij een aantal screenshots van de technische opbouw van het drukbestand.

zilverfolie drukgang
Zilverfolievorm

De “zilverfolie” vorm in het bestand, bepaalt de plaats waar de grijze lijminkt gedrukt wordt en waar – ultrafijn – de zilver koudfolie zich hecht aan het karton.

CMYK opbouw
CMYK-opbouw

De CMYK-opbouw zorgt voor een specifieke “goud tint” door het bedrukken van de zilverfolie, waarna een dispersielak de verpakking en bedrukking beschermt.

Zeefdruk Halo-lak
Hololak-opbouw

In zeefdruk wordt de bijzondere holo-lak (hier weergegeven als volvlak maar in werkelijkheid is het een specifiek patroon van ultrafijne lijntjes) bovenop de drukvellen gezet.

Op Youtube

En onze video presentatie van deze vouwkarton verpakking zodat je “de beweging” kan ontdekken:  Silkscreen Holland – Grafische Groep Matthys – NL Packaging Awards 2020

meer uitleg op Youtube

 

 

PS1. Laat je visueel verleiden met onze heldere “video-webinars” op ons YouTube-kanaal: Grafische Groep Matthys – Foliedruk – Koudfolie

PS2. Een PDF “how to cold foil” met instructies voor de toepassing in diverse Adobe-opmaak programma’s: Tips and Tricks: Grafische Groep Matthys – Foliedruk – Koudfolie


Interesse in drukwerk met koudfolie?

Laat je mailadres achter en Grafische Groep Matthys neemt contact op.


Dit is een showcase van:

Grafische Groep Matthys

 


Eigen project in de kijker? Showcase!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *