Nieuw horloge. Nieuw lettertype

Met de niet onopgemerkte introductie van de Apple Watch, lanceert Apple ook een nieuw, heel eigen lettertype. Is dat dan nieuws? Best wel, als je weet dat Apple al 20 jaar lang geen nieuw systeem font heeft uitgebracht.

Het nieuwe lettertype heeft niet echt een officiële naam. Laten we het maar gewoon Apple Watch Font noemen. Apple’s nieuwe lettertype heeft het een en ander gemeenschappelijk met Roboto, het door Google ontworpen schreefloze font voor het Android platform, alleen lijkt het wat vetter, ronder en vriendelijker. De roots van het Apple Watch Font moeten we zoeken bij Helvetica Neue (een favoriet van Apple) en FF DIN.

De bedoeling van het nieuwe lettertype is natuurlijk om informatie in kleine corpsen en op een klein oppervlak zo helder mogelijk weer te geven. Waggelend op de loopband moet je dus in staat zijn om je callorieverbruik af te lezen met één snelle blik op je Apple Watch. En dat brengt mij bij nog een karaktertrek van dit font. Het leest snel en heeft iets sportiefs. En dat zal wel geen toevalligheid zijn, gezien de positionering van de Apple Watch als ultieme fitness tracker.

JumpLine: www.apple.com/watch

2 gedachten over “Nieuw horloge. Nieuw lettertype”

    1. Hallo Floor,

      Bedankt voor je reactie op JumpLine. Ik heb echter geen andere toepassingen gezien. Volgens mij bewaart Apple dit pareltje helemaal voor zichzelf.

      Stef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *