Papier in de kijker: Cocoon

Op zoek naar een ecologisch verantwoorde papierkwaliteit voor de nieuwe seizoensbrochure? Neem je geen vrede met een gewone FSC MIX certificering? Dan biedt Cocoon van Arjowiggings wellicht een hagelwit antwoord op uw groene wensen.

Wat Cocoon uniek maakt is dat het voor 100% is samengesteld uit gerecycleerd papier en dus geen blend is van nieuwe en gerecycleerde vezels. In de fabriek van Greenfield nabij Château-Thierry (in de buurt van Parijs) gebruikt men zorgvuldig geselecteerd, hoog kwalitatief afvalpapier met een laag inktgehalte en een driefasig reinigingsproces om tot een gerecycleerd papier te komen met een opvallende witheid.

cocoon1
cocoon is beschikbaar in silk, glossy, preprint en offset

Cocoon is beschikbaar in silk (halfmat), gloss (glanzend), offset (ongestreken) en preprint (geschikt voor laserprinters en digitaal drukwerk). Nieuw in de swatch is Cocoon Silk op 90 en 100 g/m2. Deze twee nieuwe grammages maken de range (115, 135, 150, 170, 200, 250, 300 en 350 g/m2 voor silk en gloss) bijzonder uitgebreid en breed toepasbaar voor zowel cover als binnenwerk. De volledige Cocoon range is FSC Recycled Credit gecertificeerd en heeft het Europees Ecolabel.

cocoon2
Nieuw in de swatch: Cocoon silk 90 en 100 g/m2

Nog een tip: wil je je klant overtuigen van de meerwaarde van een gerecycleerde papierkwaliteit met professioneel cijferwerk? Verdeler Antalis heeft een gratis ‘ECO-calculator‘ op de website staan waarmee je kan berekenen hoe je het milieu spaart door te kiezen voor gerecycleerde papiersoorten in plaats van papier op basis van nieuwe vesels.

Cocoon wordt geproduceerd door Arjowiggins en in België en Nederland verderdeeld door Antalis. Je kan de nieuwe, gratis stalenmap opvragen door een mailtje te sturen naar print.be@antalis.com

JumpLine: www.arjowigginsgraphic.com

JumpLine: www.antalis.be of www.antalis.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *