Papier Machine Vol.0

Wie dacht dat ‘printed electronics’ enkel nuttig zijn voor saaie, industriële toepassingen heeft Papier Machine nog niet gezien. Maak kennis met een verfrissende combinatie van grensverleggend grafisch ontwerp en technisch vernuft.

Papier Machine

Papier Machine Vol.0 is een mooi vormgegeven ‘doe-boek’ waarin zes interactieve, elektronische speeltjes zijn samen gebracht, gaande van een piano die je zelf kan stemmen tot een knikkerbaan die geluidjes maakt.

Kinderlijke verwondering

De toepassingen zijn stuk voor stuk goed gevonden en grappige gadgets waarbij papieren vormen in combinatie met geleidende zilverinkt, metalen knikkers en enkele elektronische componenten tot een verbazingwekkende ontdekkingstocht leiden die zelf de meest wetenschapsaverse persoon met kinderlijke verwondering zal vervullen.

Doordacht design

Alle vellen uit Papier Machine Vol.0 zijn voorgeperforeerd zodat je nodige elementen voor de verschillende speeltjes makkelijk kan uitdrukken. De geleidende zilveren inkt is aangebracht in zeefdruk en het opvallende design is uitgevoerd in twee knallende PMS-kleurtjes en een fluo-tintje.

Universeel

Elke toepassing is volledig geïllustreerd zonder dat er ook maar één regel tekst aan te pas komt en alle nodige elektronische componenten zijn netjes bijgeleverd. Papier Machine Vol.0 is een ontwikkeling van Franse ontwerpers Marion Pinaffo en Raphaël Pluvinage. Eerdere versies van het boek sleepten onder andere de Audi Talent en Red Dot Design award in de wacht.

Papier Machine Vol.0 is momenteel enkel via kickstarter te reserveren. Je kan een exemplaar laten opzij leggen vanaf 35 EUR inclusief poster en bijpassend notaboekje. Misschien wordt de les fysica dan toch nog interessant 🙂

 

 

 

Een gedachte over “Papier Machine Vol.0”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *