Procreate doet tekst

Goed nieuws voor digitale tekenaars en andersoortige kliederaars: de populaire iPad illustratie app Procreate kan voortaan overweg met tekst. Joepie…

Plagerige tweet

Savage, het softwarehuis achter Procreate, porde eerder al de creatieve goegemeente met een plagerige tweet. De tweet liet enkel een knipperende cursor zien met de veelzeggende boodschap ‘You asked… and asked, and asked. We listened.’ De teaser miste zijn effect geenszins en binnen de kortste keren bulkte de twitter feed van Procreate van de wild enthousiaste reacties.

Tekst en animatie

Nu is het effectief zo ver… Savage heeft een major update van Procreate gelanceerd met als belangrijkste nieuwigheden de langverwachte Text tool en de evenzeer geapprecieerde mogelijkheid om animaties te exporteren.

Text controls

De nieuwe Procreate komt met de standaard iOS fonts plus drie extra lettertypes. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om eigen lettertypes toe te voegen. Procreate geeft je controle over diverse teksteigenschappen zoals corpsgrootte, letterspatiëring, interlinie en baseline shift in de vorm van handige sliders.

Maar er is meer… De nieuwe Text tool laat je ook toe om tekst te transformeren en te vervormen zodat lettervormen perfect geïntegreerd kunnen worden in illustraties. De tekst blijft vectorieel tijdens het transformeren en wordt pas gerasterd op het moment dat de gebruiker de aanpassing bevestigd.

Layer Export options

Met de nieuwe Layer Export options kan je je lagen exporteren als een folder met web-ready PNG-bestanden, als meerdere pagina’s in een PDF of als frames van een animated GIF. Dankzij deze laatste Export to GIF-optie hebben gebruikers van Procreate voor het eerst de mogelijkheid om animaties te exporteren. De frame rates variëren van 0,1 tot 60 frames per seconde, er is de de mogelijkheid om je achtergrond als transparant te definiëren en je kan exporteren als full-size of web-ready.

Beschikbaarbheid

De update is gratis voor bestaande gebruikers. Iedereen anders kan Procreate aanschaffen op de App Store voor de luttele prijs van € 10,99.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *