Project Rush

Adobe gaf onlangs een sneak peak vrij van Project Rush, een volledig nieuwe all-in-one, cross-device video editing app. Project Rush moet het creëren en delen van video makkelijker maken dan ooit. Ik ben alvast heel benieuwd.

Project Rush: video wordt een eitje

Gaat Premiere Pro wat te ver voor jou? Krijg je het spontaan benauwd van alle toeters en bellen in After Effects? Goed nieuws… Met Project Rush werkt Adobe aan een app die video editing even eenvoudig moet maken als het koken van een ei.

Cross-device

Project Rush zal beschikbaar zijn op zowel desktop als mobile (initieel enkel iOS, Android volgt in een later stadium). Je kan dus perfect van start op je iPhone om daarna soepeltjes te switchen naar je laptop voor enkele finale tweeks. Je video wordt automatisch gesynchroniseerd in een of andere cloud.

Project Rush, een volledig nieuwe all-in-one, cross-device video editing app.

De kracht van Premiere Pro en Audition

Met Project Rush put Adobe rijkelijk uit zijn expertise inzake video- en geluidsbewerking. Zo vinden de filters voor kleurcorrectie hun oorsprong in Premiere Pro. De technologie uit Audition zorgt er voor dat Project Rush niet alleen automatisch audio zal detecteren maar ook de mogelijkheden zal bieden om eenvoudig de geluidskwaliteit te verbeteren of achtergrondgeluiden te reduceren.

Gratis motion graphics templates

Ook Adobe Stock zal netjes geïntegreerd zijn. We mogen ons verwachten aan een hele resem nieuwe, gratis motion graphics templates ontworpen door door de wol geverfde Premiere Pro en After Effects-goeroe’s. Bovendien zullen deze templates volledig aanpasbaar zijn zodat je je video-projectje kan voorzien van een professioneel ogende aftiteling.

Social media

Allemaal goed en wel, maar uiteindelijk wil je jouw video-juweeltje toch publiceren op zowat alle social media accounts die je smartphone rijk is. Wie had gedacht dat dit met Project Rush met één druk op de spreekwoordelijke knop zal gebeuren, is er toch aan voor de moeite. Op de blog van Adobe lezen we: “As we continue to build Rush, we’re focused on making it easier to create versions of your videos that are optimized for the different social platforms that you’re publishing to today.” Er is dus nog wel wat werk aan de winkel.

Bèta-versie

Je hoeft nog niet meteen op zoek naar Project Rush in je Creative Cloud panel. De software is immers nog niet echt gelanceerd. Er is zelfs nog geen officiële release date. Wie echt niet kan wachten, kan zich via deze link registreren voor een bèta-versie. Opgelet: het is niet omdat je je registreert dat je de bèta-software ook meteen krijgt toegestuurd. Enkel een zorgvuldig geselecteerd kransje van eindgebruikers zal als eerste deze software mogen testen. Ik heb alvast mijn kans gewaagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *