Rebelle 1.5

Van Escape Motions bereikt ons het heuglijke nieuws dat er een nieuwe versie beschikbaar is van de grensverleggende paint app Rebelle. Versie 1.5 biedt een nog realistischer schilderervaring, nieuwe brush modes en vergaande ondersteuning voor touch gestures op onder andere Wacom en Surface tablets. Ken je Rebelle nog niet? Hoog tijd om kennis te maken.

Rebelle 1.5

Rebelle is een creatie van het Slovaakse Escape Motions en werkelijke een pareltje. De mannen van Escape Motions streven met een onvoorstelbaar oog voor detail naar een zo realistisch mogelijke schilderervaring. Daarbij gaan de ontwikkelaars geen enkele uitdaging uit de weg. Er zijn verschillende papiertexturen voor je canvas, je kan kiezen voor een nat of droog doek en aan de slag met aquarel- en acrylverf of andere media zoals pastelkrijtjes en markers. L’embarras du choix.

55accc3e4f2abscr_1437044866-700x437

1432813073433

Naast de mogelijkheid om je canvast te roteren, kan je in Rebelle ook de helling van je digitaal doek instellen en ‘on the fly’ bijsturen. Hoe stijler de helling, hoe sneller de inkt over je doek loopt. Het is werkelijk indrukwekkend om te zien hoe natuurlijk en organisch de verf zich gedraagt op het digitale canvas. Onderstaande tutorial geeft je alvast een idee van hoe getrouw de ervaring wel is in Rebelle.

Pause Diffusion

Versie 1.5 laat je toe om nog sneller te schilderen en dit op grotere canvassen. Hou er wel rekening mee dat hoe groter je canvas, hoe meer processing power en RAM je machine moet hebben om de software soepel te laten draaien. Op de support page lezen we dat je je de beste resultaten bereikt met een canvas tot A3 op 300 dpi.

Effe pauze

Geweldig is de nieuwe feature in deze release is ‘Pause Diffusion’. Deze feature laat je toe om het uitlopen van natte pigmenten op je doek even te pauzeren zodat je even kan nadenken over je volgende, ongetwijfeld meesterlijke,  schilderstrook. Onmogelijk in real life, maar digitaal schilderen heeft zo zijn voordelen.

Brush modes

Verder pakt Rebelle 1.5 uit met verschillende brush modes. Voor je aquarel- en acrylborstels kan je kiezen uit de settings ‘normal’, ‘permanent’, ‘dirty’ en ‘clean’. Met een ‘normal’ brush dunt de kleur langzaam uit afhankelijk van de hoeveelheid verf die op je borstel zit. Met een ‘permanent’ brush kan je daarentegen blijven schilderen met dezelfde kleur zonder dat je bij wijze van spreken je borstel opnieuw in de verfpot moet doppen. Een ‘dirty’ brush reinigt zichzelf niet en bevat dus steeds restanten van een vorige kleur. Een ‘clean’ brush daarentegen is niet geladen met een kleur en neemt telkens de tint over van de kleur op het canvas.

tumblr_inline_ode0vixw0k1rfsr55_540
Nieuwe brush modes in Rebelle 1.5 © Escape Motions

Het team van Escape Motions is er verder niet weinig trots op dat Rebelle 1.5 vergaande ondersteuning biedt voor touch displays. Je kan je vingers gebruiken om te zoomen, te pannen of te roteren. Rebelle maakt ook slim gebruik van de accelerometer in je tablet om  aquareleffecten te bekomen gebaseerd op de oriëntatie en helling van je tablet.

tumblr_inline_odfmkx0li51rfsr55_540
Rebelle 1.5 biedt ondersteuning voor touch displays © Escape Motions

Rebelle is beschikbaar voor Windows 7, 8, 10,  Mac OS X 10.8 en hoger en Wacom tablets. Je betaalt een éénmalige prijs van $ 59,99 (excl. VAT) voor een nieuwe licentie. Een upgrade kost je helemaal niets en kan je gratis downloaden na het opgeven van je e-mail en registration key.

Wij wensen u alvast veel kliederplezier 🙂

JumpLine: Escape Motions

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *