Vrijstellen voor dummies

Het maken van de feilloze selectie in Photoshop is een ware ambacht en vraagt een perfecte beheersing van een hele resem tools zoals Quick Select, Magic Wand of de immer populaire Pen Tool. Of toch niet? Adobe introduceert Select Subject, het one-click-wonder voor al je selecties in PS.

Subject Select

Adobe heeft een video vrij gegeven waarin we een eerste glimp opvangen van een nieuwe, intelligente tool voor het maken van selecties. Subject Select, dat is de alleszeggende naam van de nieuwe tool, maakt handig gebruik van de Adobe Sensei hocus pocus om eigenhandig te bepalen wat het onderwerp is in je beeld en dat vervolgens, geheel automatisch, vrij te stellen.

One-click-wonder

Gedaan dus met het gebagger met Magic Wand of Pen Tool. Bovendien werkt de software niet enkel bij beelden met één onderwerp. Je kan Select Subject ook gebruiken om meerdere objecten in één keer vrij te stellen. En, eenmaal je selectie gemaakt, kan je nog steeds fine tunen via Select & Mask.

Subject Select detecteert automatisch meerdere onderwerpen in je beeld.
Ook details in het beeld staan Subject Select niet in de weg om een selectie te maken.
Subject Select zal ook beschikbaar zijn in de Select & Mask Workspace.

Stof tot discussie

De introductie van deze tool zal ongetwijfeld heel wat stof doen opwaaien. Wordt Photoshop te gemakkelijk? Is dit het zoveelste bewijs van de verkleutering van ons vak? Of is het juist een handige tool die ons het leven net iets makkelijker maakt? Zelf vind ik het maken van selecties niet per se de ultieme vorm van grafische creatie. Als dat wat sneller en makkelijker kan… Waarom niet. Dus, laat maar komen die Subject Select.

Subject Select is vanaf vandaag beschikbaar. Gewoon Photoshop even bijwerken via het Creative Cloud panel en je kan aan de slag.

Een gedachte over “Vrijstellen voor dummies”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *