De raket van Elon

Elon Musk heeft zijn Tesla op een raket gevezen en naar de zon geschoten. Wat we daarvan leren? Heel wat, als je’t mij vraagt.

Buitenaards

Je kon er de afgelopen dagen onmogelijk naast kijken… De Falcon Heavy van Elon Musk’s SpaceX schoot met de bravoure van een ruige rapper naar de hemelse hoogten. De gracieuze landing van de twee stuwraketten, slechts enkele minuten na de lancering, zal menig raketingenieur ongetwijfeld in ultieme vervoering hebben gebracht en de wetenschap dat er nu ergens in de ruimte een Tesla toertjes draait op de tunes van David Bowie… wel, dat is gewoon buitenaards.

Geniale marketingstunt

Superlatieven schieten, in tegenstelling tot de raket van Musk, te kort om de grootsheid van deze prestatie te omschrijven. Een technisch huzarenstukje, zoveel is zeker. En een geniale marketingstunt. Ik zie de mannen van BMW en Audi al verwoed in hun haar krabben en zich suf piekeren over hoe ze dit in godsnaam kunnen overtreffen. Een Grand Prix op Mars of toch maar proberen Tesla’s Roadster in te halen in een race naar de zon…

Voor gek verklaard

Alle gekheid op een stokje. Wat leren wij, nuchtere, hard werkende vormgevers hier nu uit? Wel, als er een les te trekken valt, dan is het wel dat ’the sky’ niet langer ’the limit’ is. Als onzen Elon erin slaagt een sportauto de ruimte in te schieten, waarom zouden wij er dan niet in slagen om onze wildste ondernemersdromen waar te maken. Je weet wel, die dingen waarvan je tegen iedereen zegt dat je ze ooit zal doen, maar die je tegelijkertijd zoveel angst inboezemen dat je het er instant spastische darmkrampen van krijgt. Juist ja, die dingen dus. Wat als we daar, à la Musk, eens volop voor gingen? Zonder ons nog langer iets aan te trekken van wat gelijk wie zegt of denkt? Ik kan mij immers levendig voorstellen dat toen Elon de vergaderzaal binnenliep met de mededeling dat hij een Tesla in de ruimte wou schieten, menigeen van de anders ruimdenkende SpaceX-medewerkers hem compleet voor zot verklaard heeft.

The sky is NOT the limit

Dus guys… the sky is, officially, no longer the limit. Geen doel is te ambitieus, geen project te groot en geen enkele klant nog langer onbereikbaar. Nike en co, watch out. Here we come.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *