Sky Replacement

Sky Replacement binnenkort in Photoshop

Binnenkort in Photoshop: Sky Replacement. Eindelijk zijn we in staat om eigenhandig de zon te laten schijnen 🙂

Sky Replacement

Yep, Adobe MAX is in aantocht en dan druppelt het nieuwtjes vanuit kamp Adobe. Eerder deze week gunde Meredith Payne Stotzner, Senior Photoshop Product Manager bij Adobe, ons een eerste blik op het nieuwe Sky Replacement. Deze nieuwe feature stelt ons in staat om met één zuinige klik een andere luchtpartij in ons beeld te toveren.

De Sky Replacement feature komt met een reeks ‘standaard’ luchtpartijen om uit te kiezen, de ene al spectaculairder en onaardser dan de andere. Maar je kan evengoed je eigen luchtpartijen inladen. Ook kan je je luchtjes handig groeperen in verzamelingen en met een slider kan je de previews schalen zodat je je weloverwogen keuze niet hoeft te maken op basis van een pietluttig klein voorvertoninkje.

Wanneer Sky Replacement in PS verschijnt, zal je het onder het Edit menu terug kunnen vinden.

Ambiance automatisch aangepast

Hoewel dit op het eerste zicht misschien een vrij straight forward ‘for dummies’-tool lijkt, schuilt er toch behoorlijk wat tech onder de motorkap. Zo maakt de software automatisch een onderscheid tussen voor- en achtergrond. Wie een druilerige, grijze ochtendlucht wisselt voor een warme avondgloed zal merken dat de hele ‘ambiance’ van het beeld wordt aangepast om te machten met de nieuwe luchtpartij.

In functie van de nieuwe luchtpartij past Photoshop automatisch de look and feel van je beeld aan.

Lagen behouden

Voor het vrijstellen van de luchtpartijen kunnen we rekenen op de artificieel intelligente hocus-pocus van Adobe Sensei. Het leuke aan Sky Replacement is dat wanneer je het effect toepast, alle lagen, laagmaskers en aanpassingslagen behouden blijven. Je kan er dan mee aan de slag om alsnog je eigen ding te doen. Of je gebruikt Sky Replacement gewoon om snel een luchtpartij te vrij te stellen. Kan ook. Hoe goed de technologie overeind blijft bij moeilijkere beelden zal moeten blijken. Denk bijvoorbeeld aan een luchtpartij met heel wat bomen op de voorgrond met allemaal van die kleine, fijne takjes…

Wanneer je het effect toepast blijven alle lagen, laagmaskers en aanpassingslagen behouden.

Binnenkort in Photoshop. Vandaag al in Luminar

Adobe is niet de eerste om met dergelijke technologie uit te pakken. Vandaag kan je soortgelijke functionaliteit al terug vinden in Luminar 4 van Skylum. Waarschijnlijk maakt Sky Replacement tijdens of kort na Adobe MAX zijn intrede in Photoshop.

Mocht je het gemist hebben: Adobe MAX gaat dit jaar door van 20 tot 22 oktober en is een virtueel gebeuren en… volledig gratis. Inschrijven doe je op de website van Adobe MAX. Zoals elk jaar is JumpLine van de partij om live verslag uit te brengen van de smakelijkste nieuwtjes.


PaperSwatch20-21


 

Een gedachte over “Sky Replacement binnenkort in Photoshop”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *