VIGC pakt uit met eerste grafische hackathon

VIGC pakt in dit bizarre Corona-jaar uit met een virtuele versie van Het Congres en een allereerste grafische hackathon. Benieuwd? We lichten alvast een tipje van de sluier…

Zal ik eens een open deur in trappen? Corona sucks! Echt waar, ik heb het helemaal gehad… Van zodra ik een viroloog, epidemioloog of enig ander soort ‘-oloog’ zie verschijnen op het Journaal, krijg ik de oncontroleerbare neiging om met dingen te beginnen gooien. Maar deze wild om zich heen grijpende, niets ontziende crisis heeft ook zo zijn positieve effecten…

Het Congres gaat virtueel

Het is fantastisch te zien hoe menig grafische ondernemer creatief uit de hoek komt om zijn of haar zaak door deze storm te loodsen. En ook VIGC laat zich in deze turbulente tijden niet onbetuigd. We kennen het jaarlijkse congres van VIGC als een vat onversneden inspiratie en de place to be voor een über-gezellige babbel met vrienden en collega’s uit de sector. Het mag duidelijk zijn dat dergelijk joviaal gekeuvel bepaald ‘not done’ is in deze tijden van sociale deprivatie. Het team van VIGC heeft er echter wat op gevonden en pakt uit met een heus Virtueel Live Broadcasting Event op donderdag 15 oktober. Hoofdthema’s dit jaar zijn Industrie 4.0 (Print 4.0) en slimme automatisatie. Op het opnieuw bijzonder gevarieerde programma: inspirerende keynotes, interviews en panelgesprekken, industry updates door experten en trend watchers… Het on line spektakel – professioneel gepresenteerd door de immer charmante Francesca Vanthielen – wordt dit jaar vooraf gegaan door een tweedaagse grafische hackathon. Een primeur, zowaar.

Eerste grafische hackathon

De hackathon gaat door op maandag 12 en dinsdag 13 oktober en wordt georganiseerd in samenwerking met de innovatie-specialisten van EY. In deze twee dagen is het de bedoeling om ongegeneerd creatieve ideeën te spuien, wild te brain stormen, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. En nee… een hackathon is geen vrijblijvende praatbarak. Op het einde van de rit moeten de teams met uitgewerkte oplossingen op de proppen komen voor enkele prangende uitdagingen binnen verschillende segmenten van de grafische industrie (Commercial Printing, Packaging & Labels, Publishing en Industrial Printing). En iedereen is welkom. Studenten, zelfstandig grafisch vormgevers, uit de kluiten gewassen productiebedrijven of flamboyante start-ups… Hoe diverser de teams, hoe kleurrijker het resultaat. Bovendien is deelnemen aan de hackathon compleet gratis.

Hackathon Pitch

De eindmeet is de Hackathon Pitch op dinsdag 13 oktober om 15u. De verschillende teams presenteren dan, in het Engels natuurlijk, de vrucht van hun kortstondige maar ongemeen intense samenwerking. Een internationale jury wikt en weegt en drie genomineerde teams krijgen een podium tijdens Het Congres om hun ideeën uit de doeken te doen. De finale eindwinnaar wacht trouwens een niet onaardige prijs. Sponsor Sappi komt met 3.000 euro over de brug voor het winnende team en biedt daar bovenop 3 maanden begeleiding door het Graphic Innovation Team van Sappi.

Praktisch

Deelnemen aan de hackathon kan door in te schrijven op de website van VIGC. Meer informatie over het programma en deelname aan Het Congres vind je hier. Voor VIGC leden is er trouwens goed nieuws. Deelname aan Het Congres is dit jaar inbegrepen in je lidmaatschap. Ieder VIGC lid ontvangt via e-mail een code waarmee je kan registreren en gratis kan deelnemen. Geweldig, toch.


PaperSwatch20-21


 

Een gedachte over “VIGC pakt uit met eerste grafische hackathon”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *