Surface Hub 2

Nog een nieuwtje uit het Surface kamp. Microsoft introduceert een nieuwe versie van de Surface Hub, een giga multitouch scherm dat het standaard white board doet verbleken tot een relikwie uit lang vervlogen tijden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van de Surface Hub had gehoord. Maar toen ik het persbericht zag passeren in had ik meteen zoiets van ‘hey, dat ziet er cool uit’. En, dat is het ook… Oordeel zelf maar.

Surface Hub 2

Deze Surface Hub 2 is een 4K+ 50,5″ multitouch scherm met geïntegreerde speakers en microfoon. Je kan de Surface Hub 2 roteren of combineren met andere Hub’s om zo een heuse video wall te creëren. Kortom, als je nog eens indruk wil maken op een dikke klant met een kick-ass presentatie, dan is de Surface Hub 2 een uitermate geschikt canvas.

Slanker en goedkoper

De Surface Hub 2 is een volledig nieuw design en specifiek bedoeld om het werken in teams te bevorderen. In vergelijking met zijn voorganger is de Hub 2 wat slanker, beweeglijker en vooral goedkoper… Voor het huidige 55″ model ben je immers om en bij de $ 9000 kwijt. Niet bepaald een koopje dus.

Creatieve lokroep

De Surface Hub 2 wil echter meer zijn dan een hip presentatiescherm voor stijve management meetings of dure sales praatjes. Het gigantische scherm heeft een onmiskenbare creatieve lokroep. Je kan er op tekenen, krabbelen en kliederen zoals Jason Pollock op een metersgroot schilderdoek.  Het is één gigantisch, digitaal canvas. Zalig, toch.

Creatieve ambities

Met de Surface Hub 2 onderstreept Microsoft nog maar eens de creatieve ambities van het Surface productgamma. Anders dan Apple, dat al jaren aan het broeden is op een nieuwe Mac Pro, slaagt Microsoft er wel in om met vernieuwde, grensverleggende producten op de markt te komen die menig creatieve professional instant doen watertanden.

Beschikbaarheid

In de loop van 2018 start Microsoft met het testen van de nieuwe Surface Hub bij een select kransje van geprivilegieerde klanten. In 2019 zal de Surface Hub 2 ook effectief beschikbaar zijn. Oef… dat geeft ons toch nog wat tijd om wat te sparen 🙂

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *