Uw factuur, meneer

Onlangs moest ik met mijn wagen naar de garage. Klein onderhoud. Je kent dat wel. Ik had me er helemaal op ingesteld: koffietje, leesvoer en een mailbox om eindelijk eens op te kuisen. Het werd een onverwachte ‘print’-ervaring…

Goed, daar zit ik dan. De hele koffiehoek ingepalmd. Druk bezig met de voorbereiding van een artikeltje voor het VIGC. Na enige tijd, komt de monteur naar de koffiehoek met de bevrijdende mededeling: ‘Mijne jung, uwen oto es gereed. Ge kunt wee bollen’. Heerlijk toch die joviale klantenbenadering 🙂

Echte professionals

De grote verassing stond mij echter te wachten aan de receptie. Daar kreeg ik een mooi pochetje overhandigd met daarin het verslag van het onderhoud, het bekwaamheidscertificaat van de joviale monteur en mijn factuur. Kijk, dat vind ik nu fantastisch. Dat eenvoudig stukje drukwerk gaf me het gevoel dat ik met echte professionals te doen heb die me als klant serieus nemen.

Ontplofte mailbox

Hoeveel beter is dit dan een factuur in een saaie witte envelop of, nog erger, de droge mededeling: ‘de factuur volgt per mail’. De laatste optie is trouwens de beste manier om een factuur nooit betaald te krijgen. Ik ben immers geabonneerd op 101 nieuwsbrieven en mijn mailadres is blijkbaar bijzonder populair bij spammers. Gevolg? Dagelijks een ontplofte mailbox. Vind dan die verdomde factuur maar eens terug. Nee, nee… doe mij maar dat mooie pochetje. Nog nooit zo blij geweest met een factuur voor een onderhoudsbeurt.

2 gedachten over “Uw factuur, meneer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *