Ook de binnenkant krijgt aandacht.

Van Chanel N°5 naar Buss N°5

SHOW CASE: GRAFISCHE GROEP MATTHYS – Its all about packaging. Maar in de eerste plaats komt natuurlijk een ijzersterke inhoud, een top parfum of in dit geval een bijzondere olijfolie, met gember.

Een mooi concept. Een prachtige glazen fles met karaktervolle inhoud en die kon een mooie vouwkarton-verpakking gebruiken. Stevig, mét uitstraling. We mochten hiermee aan de slag en geven je hierbij graag een inkijk in het productieproces. Kennis met elkaar delen, dat is de kracht van een showcase bij Jumpline. Voorbij de plaatjes en wervende zinnen, samen binnen dit vakgebied gaan voor inhoud.

Olive Oil - Buss n°5
Olive Oil – Buss n°5

6 smaken, 6 verpakkingen

De basis bestaat uit vouwkarton. Crownboard Prestige white 400 gr. Ultra stijf, solide om een glazen fles de nodige bescherming te geven en volledig in harmonie met het aspect uitstraling want het karton heeft een prachtige toplaag die een uitzonderlijke bedrukking en afwerking mogelijk maakt.

6 smaken, dus ook 6 verpakkingen, identiek qua stansvorm maar wel wisselend wat de bedrukking betreft én een wisselende preegvorm. Want een gepreegde N°1 wissel je niet zomaar met een drukplaat naar een gepreegde N°5. Daar heb je een cliché, tooling voor nodig.

6 smaken, 6 verpakkingen
6 smaken, 6 verpakkingen

Luxe en beleving, combineren met duurzaamheid dan heb je met vouwkarton gelukkig heel wat troeven in handen, als je tenminste waakt over de bijkomende toevoegingen.

De inkten laten zich prima meevoeren in het recyclingproces van papier en karton, koudfoliedruk is daar ook uitgebreid op getest, en verder laat de uv-spot lak zich ook samen met de inkt-elementen uit de pulp verwijderen. En een preeg is altijd duurzaam. Je “vervormt” enkel het mooie materiaal maar wijzigt de recycling eigenschappen niet.

En die duurzaamheid is consequent doorgetrokken. Een glazen fles, met de mogelijkheid om je favoriete smaak in een navulpak – via de brievenbus – te laten leveren zodat die prachtige glazen fles jouw keuken oneindig mag blijven sieren en je niet elke keer een compleet nieuwe verpakking moet aanschaffen. Ook verkrijgbaar in N°1, 2, 3, 4 en 6 met diverse smaaksensaties.

Fles, verpakking en navulpak
Fles, verpakking en navulpak

 

Unbox Experience!

6 versies dus, cmyk druk én een opvallende, passende PMS kleur per smaak. Van fluo roze naar fluo oranje, groen, … Unbox experience ten top wanneer de kleurkracht je tegemoet waait bij het openen van de vouwkarton-verpakking want ook de binnenzijde ontsnapt niet aan je aandacht. Mediterrane beleving in kleur en smaak, daar waakt Serge Buss, chef-kok geboren in België, over samen met de olijfbomen van zijn familiedomein in Andalusië.

Ook de binnenkant krijgt krijgt aandacht
Ook de binnenkant krijgt aandacht.

We pasten onze koudfoliedruk anders dan anders toe door de koudfolie (in dit geval “goud-koudfolie”) door middel van de lijminkt bovenop de cmyk bedrukking en Pantone-kleuren te plaatsen. Voor de kenners, normaal gezien starten we met folie en gaat de bedrukking er overheen. Maar deze keer een tweede drukdoorgang dus. De complexiteit van de verschillende motieven, de talrijke versies en bedrukkingen met cmyk en pms brachten ons op deze benadering. Het houdt wel wat bijkomende technische uitdagingen in – grijze haren bij de productiecollega’s – maar resulteerde in “a perfect match”. En de mediterrane keuken zorgt voor gezond oud worden, dat compenseert de grijze haren J

met bijpassende Pantonekleur
Met bijpassende Pantonekleur.

Voeg daar nog de krachtige Pantone-kleuren voor de binnenzijde aan toe, de uitgespaarde UV-lak én het stanzen en pregen en zo krijg je opvallende plano drukvellen voor vouwkarton verpakkingen. We produceren die heel graag in samenwerking met collega kartonnagebedrijven voor de “limited editions” van merken, de luxe versies van producten, al dan niet voedingsgerelateerd.

Spot UV-lak

Nog even iets over die spot UV-lak. Ook die hebben we anders dan anders toegepast. Ze is uitgespaard op de elementen die extra mochten opvallen. De verpakking heeft dus bijna een all over glans met subtiele matte vlakken waarbinnen het gepreegde logo in goud koudfoliedruk een maximaal contrast krijgt.

Uiteraard is dit UV-lak op een drukpers-unit, iets wat we in de zomer van 2021 in huis zullen kunnen. Dit type UV-lak is “flexibeler”, een must voor de rillijnen / stanslijnen van deze verpakking. En natuurlijk uitgespaard in de plano vellen op de posities waar nadien de lijm voor het vouwplakken wordt geplaatst.

Een uitdagende productie waarin we heel wat van ons jarenlang expertise in koudfoliedruk mochten samenbrengen en we vanuit onze prepress heel prettig de getalenteerde ontwerpster (Veronique Verdyck) van de verpakking technisch mochten adviseren en ondersteunen.

Opbouw Buss N°5

We laten je meekijken in de diverse “lagen” van het bestand van Buss N°5

het geheel
Het geheel
cmyk
cmyk
Pantone buiten- en binnenzijde
Pantone buiten- en binnenzijde
Stanstekening
Stanstekening
Preeg
Preeg
UV-lak spot
UV-lak spot, waarbij zwart de lak is, het uitgespaarde deel, daar komt geen lak.

 

Goudfolie
Goudfolie

 

Ontwerp: Veronique Verdyck – Pixelheart Graphic Design, Technische prepress ondersteuning – wat koudfoliedruk betreft – door Grafische Groep Matthys.

 

Interesse in drukwerk met koudfolie?

Laat je mailadres achter en Grafische Groep Matthys neemt contact op.


Dit is een showcase van:

Grafische Groep Matthys

 


Eigen project in de kijker? Showcase!


Een gedachte over “Van Chanel N°5 naar Buss N°5”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *