Catchy Content

Hier is een ideetje… laten we het aan artificiële intelligentie overlaten om te bepalen of online content zal aanslaan of niet. Science fiction? Tijdens de afgelopen Adobe Summit doet Adobe met project Catchy Content alvast een stap in de richting.

Vooreerst… Project Catchy Content is (nog) geen echt product van Adobe maar past in de roemrijke galerij van Sneaks, waarbij de softwareontwikkelaar ons een proevertje gunt van wat er zoal op de stoof staat te pruttelen.

Project Catchy Content

Project Catchy Content analyseert online content van beeldmateriaal tot en met de toon van de tekst om een idee te geven of je publiek er pap van lust of niet. Met andere woorden, Catchy Content kan voorspellen of je webshop veelbezocht dan wel hopeloos genegeerd zal worden.

© Adobe

Project Catchy Content wil in een diepere en meer inhoudelijke analyse van je online content voorzien dan bijvoorbeeld Google Analytics. Hoe dan? Catchy Content analyseert beeldmateriaal, filtert kleurenpaletten en ontrafelt de begeleidende teksten. Vervolgens checkt de software deze informatie tegenover de data van talloze gebruikers om je in een overzichtelijk dashboardje een idee te geven van de succesfactor van je content. En passant suggereert Catchy Content je meteen ook enkele visuals uit de Adobe Stock winkel die mogelijk beter scoren, welke alternatieve kleurtjes je verder kan overwegen en krijg je een idee van leesbaarheid van je teksten.

© Adobe

Of het allemaal ook echt werkt, zal nog moeten blijken. Op dit moment is de software in bèta test bij enkele geprivilegieerde klanten van Adobe. Adobe ziet vooral toepassingen voor corporate blogs, B2B sites en e-commerce en minder voor journalistieke blogs. Zal ik mijn content toch nog helemaal zelf bij mekaar moeten flansen… Dju toch 🙂

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *